Amenzi de 18.300 de lei în 24 de ore, pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiNerespectarea obligației de a purta mască în spațiile publice din județul Neamț a fost sancționată cu 200 de amenzi de către polițiștii aflați în acțiunile de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, în ultimele 24 de ore.

Au fost organizate 10 acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, centrele comerciale, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, precum și mijloacele de transport în comun”, a precizat agentul Georgiana Moșu, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.  ”În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 146 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 189 de mijloace de transport și au fost legitimate 1.262 de persoane. Echipele de control au depistat 200 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020. De asemenea, o sancțiune contravențională a fost aplicată unui operator economic pentru organizarea de activități în spațiul public/privat/închis pentru care au fost instituite interdicții/restricții. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 18.300 de lei”.

În contextul în care numărul zilnic de infectări a depășit cifra de 10.000 în țară și suntem la un pas de carantina parțială, polițiștii le recomandă cetățenilor să conștientizeze importanţa măsurilor necesare, precum şi efortul comun pentru limitarea riscului de răspândire a infecției cu Covid-19.

C.M.

 

Articolul precedentA lăsat mașina descuiată la Dumbrava Roșie, a găsit-o în trafic la Bicazu Ardelean
Articolul următorUșoară scădere a ratei Covid în Neamț. Sunt 10.260 cazuri noi și 123 decese în țară