În acest weekend, la nivel național, polițiștii au intensificat acțiunile de informare, prevenire și combatere a răspândirii pandemiei de COVID-19.

Potrivit Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în perioada 14-17 octombrie, au fost organizate 2.223 de acțiuni în teren, în special, în locuri aglomerate, la agenți economici și în mijloacele de transport în comun.

„În urma activităților derulate, au fost constatate 6 infracțiuni în legătură cu pandemia de Covid-19, dintre care 4 de zădărnicirea combaterii bolilor și una de fals în declarații. De asemenea, polițiștii au aplicat 9.818 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.505.535 de lei, celor care nu au respectat normele de protecție sanitară“, precizează inspector principal Bogdan Ghebaur, purtătorul de cuvânt al IGPR.

Polițiștii au acționat împreună cu jandarmi, polițiști de frontieră, cadre ISU, polițiști locali, reprezentanți ai ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătății, Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Ministerului Transporturilor și ai autorităților publice locale, pentru protejarea sănătății publice.

Şi în judeţul Neamţ au avut loc astfel de acţiuni în trafic, în mall-uri, restaurante şi pe străzi. Însă, potrivit subinspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamţ, poliţiştii nemţeni au mers mai mult pe partea de prevenire şi au acordat doar avertismente.

Astfel de acțiuni vor fi derulate și în perioada următoare, în vederea limitării efectelor pandemiei. Poliţiştii recomandă cetăţenilor să respecte măsurile restrictive impuse, în funcţie de incidenţa pe fiecare localitate şi să poarte mască şi în spaţiile deschise.

„Reamintim faptul că, în localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice închise și deschise“, precizează comunicatul IGPR.

Angela Croitoru

Articolul precedentAlege cearceaful potrivit și patul perfect pentru un somn odihnitor
Articolul următorŞofer băut, pus sub control judiciar, după ce a lovit un poliţist
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

  1. Poate înțeleg organili de ce civilul întoarce capul când o mai iau pe cocoașă polițiștii.
    Pentru atitudinea din mascarada asta, au rupt lumea cu amenzi și să nu se aștepte la milă din partea noastră când dau de necaz .
    De fapt daca ținem cont de ce a pățit activistul buzoian, bătut în compania a doi polițiști de găinari, ce vorbim?

Comments are closed.