Cu toții cunoaștem importanța unui somn odihnitor. Un somn pe măsură înseamnă o viață fericită și sănătoasă. De aceea este necesar să alegem un cearceaf potrivit pentru un somn odihnitor, dar și un pat care să fie în concordanță cu stilul și personalitatea noastră.

Deși pare lipsită de valoare, achiziția unui cearceaf sau a unui pat reflectă de fapt importanța pe care noi o acordăm sănătății noastre, atât fizice, cât și psihice, pentru că de cele mai multe ori, un pat nepotrivit nu doar că ne cauzează probleme de sănătate, dar atrage frustrări și nervi.

Caută cele mai bune cearceafuri de pat  

Orientează-te către cearceafuri fabricate din materiale naturale de înaltă calitate, respirabile, precum bumbacul, inul sau satinul.

În funcție de dimensiunile saltelei, alege un cearceaf basic, din bumbac-jerseu, moale și ușor, cu elastic sau fără, colorat, ce-ți completează lenjeria de pat și-ți va oferi un somn liniștit.

Pentru o calitate extra, un cearceaf elastic din bumbac satinat este alegerea potrivită. În funcție de culoarea dorită și modelul preferat, un astfel de cearceaf îți va oferi răcoare plăcută vara și căldură iarna. Un cearceaf din bumbac satinat îți oferă un confort deosebit în timpul somnului, fiind confecționat dintr-o țesătură plăcută la atingere.

Dacă îți dorești o calitate premium, alege cearceafuri din in, cu tiv elastic. Un cearceaf din in este rezistent, deține proprietăți antibacteriene și reține umezeala. Este o alegere pentru pretențioși, dar și pentru persoanele care își doresc un cearceaf rezistent și elegant.

Un cearceaf cu diverse imprimeuri adorabile este perfect pentru încântarea copiilor. Schimbă total aspectul dormitorului datorită varietăți de culori și imprimeuri, dar asigură și un somn plăcut, fără coșmaruri.

Sfaturi pentru alegerea unui pat potrivit

Cumpărarea unui pat pentru un somn odihnitor ne poate pune în dificultate de cele mai multe ori. Pentru a fi siguri că alegem patul perfect, trebuie să alegi un cadru de pat, dar și o saltea și lenjerie care să se potrivească stilului nostru de viață.

În primul rând trebuie să ținem cont de dimensiunea patului. Găsim paturi de la 90 cm până la 200 cm lățime. În funcție de spațiul în care-l așezi, dar și nevoile personale (dacă doarme mai mult de o persoană în pat sau dormiți alături de copii, de animalele de companie), poți alege un pat de dimensiuni potrivite.

Materialele din care este confecționat patul sunt extrem de importante. Există disponibile atât în magazinele online, cât și în cele fizice, o gamă versatilă de modele de paturi, din diferite materiale. De obicei paturile tapițate pe structură din lemn sunt cele mai potrivite, deoarece îți oferă relaxarea mult dorită în timpul somnului. Deși metalul este mai rezistent și mai ușor de curățat, un pat din lemn tapițat va fi mult mai călduros și elegant.

O bază pentru saltea din lamele flexibile este o alegere extraordinară deoarece acestea absorb impactul corpului și oferă un suport mai bun pentru un somn ferm.

Un cearceaf moale, care să lase pielea să respire și un pat confortabil, sunt alegerea potrivită pentru un somn liniștit, odihnitor și profund.

Sursa de imagine:
Photographee.eu / Shutterstock.com

Articolul precedentLovit şi lăsat fără telefon în plină stradă, în Piatra Neamţ
Articolul următorAmenzi de 1,5 milioane de lei în ţară, în Neamţ doar avertismente pentru nerespectarea măsurile sanitare
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.