Amenințare cu bombă în Vaslui, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: Potrivit ultimelor informaţii primite de la IPJ Vaslui, persoana care a trimis primul email referitor la ameninţarea cu bombă, a revenit cu un al doilea email în care semnala acelaşi lucru. Probabil pentru că nu a văzut nicio mişcare între timp.

Echipele de pirotehnişti au scotocit întreaga piaţă şi nici urmă de vreun dispozitiv exploziv sau ceva care să semene cu aşa ceva.

Ordonanţa de Urgenţă nr. 34 /2008 privind organizarea şi funcţionarea sistemului unic de apeluri de urgenţă prevede amenzi cuprinse între 500 şi 1000 de lei pentru apelarea abuzivă a numărului unic 112, nu specifică însă nimic despre emailuri. Oricum, pentru alertarea falsă a agenţiilor specializate de intervenţie, este prevăzută aceeaşi amendă de la 500 lei la 1.000 lei, perfect aplicabilă în acest caz.

Potrivit inspectorului principal Silvia Mantu au început cercetările pentru depistarea persoanei care a trimis emailul cu ameninţarea cu bombă falsă.

Știre inițială: În această dimineață, 27 mai, în jurul 8.00, Poliția Locală a municipiului Vaslui a primit un email în care se vorbea despre plasarea unui dispozitiv exploziv în Piața Traian din Vaslui.

Aceștia au anunțat imediat IPJ Vaslui, iar un echipaj de polițiști se află la fața locului pentru a verifica situația.

Piața a fost complet evacuată și câteva echipe de pirotehniști efectuează verificări în zonă, potrivit informațiilor oferite de inspector principal Silvia Manta, IPJ Vaslui.

Vom reveni cu detalii.

A.C.

Articolul precedentFoto. Trenul Regio spre Iași a lovit în plin un autoturism. O persoană și-a pierdut viața
Articolul următorA început depunerea cererilor pentru microgranturi în agroalimentaţie
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.