Amendat pe linie de patrimoniu de Poliția Neamț, pentru că a executat lucrări fără supraveghere arheologică, Inspectoratul județean de Stat în Construcții s-a adresat instanței și a obținut o reducere a sancțiunii.

Admite în parte plângerea formulată de petentul Inspectoratul de Stat în Construcţii în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Neamţ împotriva procesului verbal de contravenţie seria PNTY nr. 0032078/16.06.2017. Reduce sancţiunea amenzii aplicată petentului pentrusăvârşirea contravenţiei prevăzute de art. 28 alin 1 lit. e din OG nr. 43/2000 de la suma de 50.000 lei la suma de 20.000 lei. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare”, a decis Judecătoria Piatra Neamț.

În cazul în care hotărârea va fi atacată, ceea ce este foarte posibil, procesul va ajunge la instanța superioară, care va pronunța decizia definitivă și executorie.

Inspectoratul de Stat în Construcții Neamț a fost amendat, acum un an, când executa lucrări pentru propriul sediu, situat pe bulevardul Republicii din Piatra Neamț, în zona de protecție a Casei Hogaș (detalii aici). Direcția pentru Cultură Neamț a avizat lucrările, condiția de bază fiind supravegherea arheologică. Din acest motiv, Poliția Neamț, prin ofițerul de patrimoniu, a amendat ISC cu 50.000 de lei, maximul prevăzut de lege. Odată cu aplicarea amenzii s-a dispus sistarea lucrărilor până la intrarea în legalitate.

Acum sediul este ridicat și cercetarea arheologică executată. Singurul lucru care a rămas de lămurit este amenda, care, chiar și diminuată, arată că tocmai Inspectoratul de Stat în Construcții a încălcat legea pe care, de altfel, o aplică. (C.M.)

 

Articolul precedentFOTO&VIDEO Cimentul-Bradu 2-4 (2-2) 90 de minute în 45 de instantanee
Articolul următorNemțean cu arsuri grave, după explozia buteliei
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.