Amendă de 40.000 lei unui service auto pentru muncă la negru, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAdministratorul unui service auto a primit o amendă de 40.000 lei de la ITM Neamț. Echipa de inspectori a găsit la program două persoane cărora nu li se încheiaseră contracte de muncă. Controalele s-au derulat săptămâna trecută și au fost verificate 46 de brutării și service-uri auto din județul Neamț. „În perioada 21–26 septembrie 2020, s-a desfăşurat campania națională pentru identificarea cazurilor de muncă nedeclarată şi de control în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă la angajatorii care își desfășoară activitatea în domeniile de activitate: fabricarea produselor de brutărie şi a produselor făinoase şi întreținerea și repararea autovehiculelor. Au fost verificați 46 de angajatori. Cu ocazia controalelor au fost constatate 81 de deficiențe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere şi au fost aplicate un număr de 56 sancțiuni contravenționale în cuantum de 50.000 lei”, a declarat Ioan Popescu, șeful ITM Neamț. La firmele verificate s-au constatat mai multe nereguli, printre care lipsa pontajului, lipsa dovezii achitării salariilor, pentru care s-a dispus remedierea imediată.

În ce privește siguranța angajaților la locurile de muncă, inspectorii au decis să sisteze funcționarea a patru echipamente care puneau în pericol sănătatea lucrătorilor. Au fost date 54 de amenzi, în valoare de 10.000 lei, pentru nereguli ce țin de lipsa dezinfectanților, neactualizarea planului de prevenire şi protecţie, lipsa semnalizării de securitate şi sănătate în muncă, lipsa buletinului de verificare a instalaţiei de legare la pământ, lipsa autorizaţiei ISCIR la punerea în funcţiune a elevatoarelor auto.

C.I.

Articolul precedentPromovarea tipărită – cum pot business-urile de orice nișă să își sporească vizibilitatea cu materiale tipărite
Articolul următorSfârșit cumplit pentru un nemțean: Căzut din căruță și târât de cal