0:00

“Am fost și suntem aproape de comunitățile locale”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* interviu cu Ciprian Şerban, preşedintele PP-DD Neamţ

– Care este bilanţul acestui final de an al organizatiei Neamţ a PP-DD?

– Este prima dată când tragem linie după un an întreg de activitate al aleșilor PP-DD din Neamț. Vorbim de un partid tânăr, la prima exprimare pe scena politico-administrativă a județului, dar care a dovedit, prin activitatea aleșilor săi, că răsplătește încrederea acordată de populație la alegeri. Din posturile de consilieri județeni, locali, viceprimari și din cel de deputat (funcții care reprezintă actualul bagaj politic al PP-DD Neamț), oamenii noștri și-au făcut pe deplin datoria. Am fost și suntem aproape de comunitățile locale în determinarea problemelor și în căutarea de soluții viabile. Întru atingerea acestor obiective am făcut tot ce ne-a stat în putință, am acordat și consultantă unde a fost cazul și, lăsând deoparte orice orgolii politice sau de altă natură, am colaborat și cu alte forțe politice pentru a veni în sprijinul cetățenilor. Procentele pe care le are PP-DD la Consiliul Județean sau în Consilii Locale ne obligă la colaborare, negociere și parteneriat atunci când e vorba de susținerea intereselor legitime ale cetățenilor.

– În calitatea dvs. de preşedinte al organizaţiei, sunteţi mulţumit de activitatea colegilor dvs. consilieri judeţeni?

Sunt și eu consilier județean și pe acest subiect vorbesc chiar din mijlocul problemei, cum se spune. Sunt mulțumit de ceea ce am făcut eu și colegii mei pentru că am susținut orice initiativă benefică pentru județ și pentru cetățeni indiferent de ce forță politică era promovată. Ca și Consiliu Județean, luat în ansamblu, e firesc să am o nemulțumire față de o nuanță a stării de lucru, față de atmosfera care, în unele cazuri, a depășit ideea de normal a dezbaterii politice. Într-un Consiliu Județean cum e cel de la Neamț, fragmentat ca reprezentare a partidelor, fără dialog, fără toleranță nu vom reuși să avansăm.

– Câte proiecte de hotărâri de CJ aţi iniţiat în anul 2013, în nume personal, în numele grupului PP-DD din consiliu şi/sau în numele colegilor de partid?

Nu am făcut încă un bilanț, la virgule, al acestor proiecte. Îl vom face, așa cum cere legea, după ultima ședință din acest an, urmând ca la începutul anului 2014, fiecare ales județean și fiecare comisie să prezinte, în scris, radiografia acestei activități. Așa însă, aproximativ, eu și colegii mei din PP-DD am fost inițiatori sau co-inițiatori la câteva zeci de proiecte de hotărâri care, măcar în parte, au corectat unele din problemele pe care cetățenii din județ sau aleșii noștri locali ni le-au semnalat.

– Dar în numele colegilor de alianţă politică?

– Au fost și proiecte inițiate în parteneriat cu consilieri județeni de la alte partide. Cred că PP-DD a arătat că pentru interesul județului lăsăm deoparte alte considerente, drept pentru care cred că avem proiecte semnate în comun cu colegi de la toate partidele. E și acesta un amănunt care arată deschiderea noastră de a conlucra pentru binele nemțenilor. Să tot fie, şi din acestea, alte câteva zeci…

– Câte amendamente aţi formulat din partea PP-DD la proiecte de hotărâre de consiliu judeţean?

Nu am formulat foarte multe amendamente pentru că, în general, am pregătit foarte bine proiectele. Dar au fost și situații punctuale când s-a impus necesitatea unor corecții, de forma sau de fond. Și atunci când a fost cazul, nu am ezitat să venim cu astfel de amendamente. La fel, cred că au fost vreo zece în 2013…

– Cum apreciaţi activitatea dvs de consilier judeţean? Dar alegătorii dvs cum au apreciat-o după ce le-aţi prezentat raportul dvs de activitate?

Aveți mare dreptate, cel mai bine este ca activitatea de aleși să ne fie apreciată de supremul arbitru, de alegător. Deși suntem doar cinci consilieri județeni, ținem permanent legătura cu problemele din teritoriu, fie direct, fie prin intermediul colegilor care sunt aleși locali. Fără falsă modestie – și nu vreau să stârnesc orgoliile altor colegi de la alte partide – și eu și ceilalți consilieri județeni PP-DD avem un contact foarte real cu fiecare localitate din județul Neamț, o situație a problemelor care trebuie urgent rezolvate pentru comunitățile locale. Și vă asigur că vom proceda la fel în continuare.

– Cum apreciaţi activitatea consilierilor municipali de la Piatra Neamţ? Dar de la Roman?

– Foarte bună!

– În general, sunteţi mulţumit de prestaţiile consilierilor locali ai PP-DD din judeţ? Intenţionaţi să aduceţi schimbări/modificări pe undeva? Dacă nu, de ce, dacă da, unde anume şi de ce.

Au fost câteva localități unde a fost nevoie de câteva corecții în ceea ce privește reprezentarea PP-DD în Consiliile Locale. Au cam fost făcute. Am făcut – de ce să n-o spunem? – și corecții la corecții. Consilierii PP-DD din Consiliile Locale din Neamț sunt active în forurile deliberative, sunt active în relaţia cu cetățeanul, sprijină acele proiecte benefice comunității (chiar dacă vin de la primarul sau aleșii de altă culoare politică) și trag și câte un semnal de alarmă acolo unde se greșește. Deci își fac treaba. Deocamdată, nu știu să mai fie nevoie de schimbări pe undeva. Deocamdată…

– Cum apreciaţi activitatea singurului parlamentar al PP-DD din Neamţ?

Nu am spus-o eu, ci doamna Simona Man, președintele PP-DD, când a fost la Neamț. Nemțenii au trimis în parlament pe unul din cei mai activi aleși ai partidului nostru. Eu și domnul deputat Moisii ţinem permanent legătura, ne consultăm, așa că activitatea dumnealui este, dacă vreți, și o consecință a activității și ideilor organizației PP-DD Neamț. Așa cum e la consilierii locali, la cei județeni, la fel e și în ceea ce privește activitatea parlamentarului nostru – politica este un sport de echipă. (Z.C.H.)

Articolul precedent”Fii și tu Moș Crăciun”
Articolul următorAdrian Niță – Final de mandat în anonimat