pintilie

* interviu cu Mircea Pintilie, consilier judeţean PDL

Fost vicepreşedinte al CJ Neamţ (actual consilier judeţean) din partea PDL, Mircea Pintilie, a revenit în atenţia opiniei publice în urma articolelor din seria „Afacerea Apartamentul” publicate de ziarul Ceahlăul, marcă înregistrată. Dânsul a abordat acest subiect controversat, dar şi altele similare în interviul pe care vi-l prezentăm în rândurile următoare.

– Domnule Pintilie, cum ați ajuns șef la ECO Neamț?

– Prin votul majorității consilierilor județeni. Acum v-am dat un răspuns oficial, dar dacă v-aș da un alt răspuns, acesta ar suna cam așa. La ECO am fost șef încă din mandatul domnului Pruteanu, și dacă îmi aduc bine aminte contractul cu gestionarea deșeurilor l-am semnat la București cu domnul Borbelly. În momentul când n-am mai rămas vicepreședinte al CJ, cineva care era mai ambițios până atunci mi-a zis să predau ECO Neamț. Nu a fost nicio problemă, pentru că nu am avut nici un avantaj, a fost multă muncă, o muncă de a strânge cotizațiile de la toate primăriile , de a le gestiona cum trebuie. Atunci mi-a venit și ideea ca acele cotizații ar sta bine în depozite bancare cu o dobândă bună și se poate vedea în contabilitatea de la ECO, că în perioada când am fost șef am strâns câteva sute de milioane bune la societate. Timp de doi ani de zile și ceva am ținut ECO Neamț fără cheltuieli, dar a venit vremea când a venit alt vicepreședinte al CJ și am predat totul. Iar acum a venit propunerea, de undeva de sus, nu știu, din neant, pentru că nu mai știu cine mi-a zis că ar fi bine să revin la șefia ECO Neamț, pe motiv că eu cunosc situația, știu problemele. I-am răspuns că dacă e nevoie am să revin. Asta a fost discuția. Ca să aud pe urmă această propunere și în ședința CJ, unde după cum bine știți a fost una cu scântei, pentru că în momentul când acest proiect a fost pus pe ordinea de zi, dl. Tărâță s-a ridicat și a plecat. Eu nu vreau să intru la ECO Neamț cu scandal, nu intru pentru că am eu o ambiție, în măsura în care voi face muncă voluntară. La ECO este de muncă, e de umblat prin județ. Dar dacă partidul mi-o cere mă duc, dar nici nu vreau să intru la ECO în detrimentul președintelui Tărâță dacă dânsul nu dorește să aibă un om de la PDL, acolo. Și nici în detrimentul colegului de la PNL. În legătură cu colegul de la PNL mi s-a dat explicația că el este mai tânăr și fără experiență. Deci nu am nici un interes personal și nici nu voi răspunde unor interese personale ale unora. ECO Neamț este o societate intercomunitară, sunt inițiatorul ei și e vorba de bani publici. Nu vreau chestii ilegale ca să am bătăi de cap. O să încerc să mă întâlnesc cu dl. Tărâță și să port o discuție cu dânsul, să văd care e problema.

– Aveți cunoștință despre schimbarea din funcție a actualului director de la fabrica Fructe de pădure? Știți motivele? Știți cine îl va înlocui?

– Este o întrebare care mă depășește complet. Ce treabă am eu cu fabrica asta? Nu am nicio legătură cu Direcția Silvică.

– Veți candida la alegerile europarlamentare de anul viitor?

– M-a mai întrebat cineva telefonic la fel, dar e ceva scornit. Aș minți dacă aș spune că n-ar fi o onoare pentru mine să candidez, dar chiar nu s-a pus problema și nu cred că pot să mă gândesc cu câteva luni înainte de alegeri. Sunt oameni mult mai competenți care pot candida. Am mai candidat odată la alegerile parlamentare și am avut o mare decepție.

– Am putea spune că la Neamț, alianța PDL-PSD, funcționează?

– Nu sunt în măsură să spun așa ceva. Eu știu că la noi la PDL se discută proiectele noastre. Dar puteți întreba la liderii mari din PDL Neamț. Dar pot spune că oficial, această alianță nu funcționează.

– Atunci în ce condiții s-ar putea crea oficial alianța PSD-PDL?

– Alianțe politice au fost și vor fi tot timpul. Însă eu mi-aș dori o alianță a forțelor de dreapta, pentru că așa e normal. Nu e normal să existe o alianță de dreapta și stânga. E de ajuns ca într-o țară să existe dreapta și stânga, partea socială și partea liberală.

– Atunci ne-am putea gândi pe viitor la o refacere a Alianței DA?

– Nu e exclus nimic. Însă altele au fost conjucturile politice atunci și altele sunt acum. Plus că acum sunt și alte figuri politice.

– Sunteți mulțumit de noua administrație locală din Târgu-Neamț?

– Cu toate că este o administrație de stânga, nu pot să zic că nu sunt mulțumit, în comparație cu vechea administrație. Atâta timp cât un primar își vede de localitatea lui, de interesele locuitorilor, poate să fie de orice factură politică. Deocamdată, primarul Harpa, care este și un primar tânăr și simpatic, cu ambiții, s-a văzut că în perioada de când este primar s-au făcut multe în oraș, ajutat evident și de echipa din jurul lui, dar și de Consiliul Local. Să nu uităm că și consilierii locali PDL conlucrează foarte bine cu dânsul. Și sunt destui consilieri PDL. Însă chiar și așa nu te poți opune unor proiecte care vin în sprijinul comunității, chiar dacă ești din Opoziție.

– Dar când vom vedea și un primar PDL la Târgu-Neamț?

– Este o întrebare foarte bună. Spun asta pentru că noi nu am avut niciodată un primar PDL la Târgu-Neamț. Chiar dacă am avut un primar care a ajuns la noi după ce a trecut pe la mai multe partide, el a căutat întotdeauna să vină unde e puterea. Iar în 12 ani de zile nu s-a văzut nimic în Târgu-Neamț, cât s-a văzut în aceste câteva luni ale mandatului Harpa. Îmi pare rău, nu vreau să intru în dispută cu acel primar, dar eu sunt locuitor al orașului Târgu-Neamț și-mi place să merg pe drumuri bune, într-un oraș curat, dar pe timpul lui nu am putut merge.

– Nu vă bate gândul să candidați la Primăria Târgu-Neamț?

– Nu. Niciodată. Am și eu o vârstă și deocamdată este un primar care face treabă și nu pot să mă bat cu pumnul în piept că voi face mai mult ca el. Dar un primar PDL la Târgu-Neamț poate să fie și în legislatura viitoare, pentru că domnul Harpa nu e legat de PSD, iar dacă ar trece de la PSD la PDL, cred că PDL l-ar primi cu brațele deschise

– În ce condiții ar fi posibilă următoarea rocadă: Ponta președinte și Băsescu premier?

– Este posibilă. De ce să nu fie posibilă? Însă dacă va fi, probabil vor exista în continuare dispute între cei doi, pentru că cel cu experiență nu va lăsa de la el. (Râde). Dar nu cred că premierul Ponta va candida la aceste alegeri prezidențiale, poate la următoarele. Are timp să capete mai multă experiență.

A consemnat Ciprian Traian STURZU

1 COMENTARIU

  1. Dupa cum simt, domnii de la PDL cam sunt cu FOAMEA IN GAT SI SE PREGATESC SA COLABOREZE TOTAL CU USL-UL DIN TARGU NEAMT.In Consiliul Local deja PDL-istii sunt in alianta cu USL-ul din 2012 in urma BLATULUI FACUT DE FOSTUL PRIMAR ARNAUTU.AStia de la PDL petru bani sunt in stare sa LINGA PESTE TOT UNDE AU SCUIPAT PENTRU BANI SI FUNCTII! SA VA FIE RUSINE FRATILOR DE LA USL CA ACCEPTATI ASA CEVA! Dar la o adica si banii PDL-istilor sunt buni,nu??

Comments are closed.