papagalii fara bilet

De-o bucată de vreme ne-am cugetat pe unde s-o pitit o seamă de neni care și-o pus la averile în bănet, un buluc de hectare de teren, care prin schimburi sau prin convingeri la ceasuri de taină. Că știm și noi că cel mai cușher pe vremile astea e să cumperi și nu invers, dar ne întrebăm oare cum le-o cumpărat. Acuma, nu că am vrea să ne luăm și noi oarece țarină, dar băgăm de seamă că oamenii de care am pomenit stau prin cășile lor și așteaptă să se limpezească apele, ceea ce e bine pentru ei, că dacă mișcă în front tot așteaptă o limpezire de ape, dar de la răcoare. Cât despre pământuri, odată acte făcute pă ele nu prea ai cum să le miști din bozonar în altu`, că nu-s bomboane.

De la un șpionete aprig mascat pe unde sunt cazați cei ce au tulburat liniștea urbei cu ceva vreme în urmă, aflăm că unul din ei s-o săturat să aștepte avocații să-l moșmondească ca să bea cafelile pă terasă și s-o gândit să degușeze câte ceva din trecut. Acuma noi nu știm despre ce anume, dar veștile merg spre o seamă de oameni din politichie, cu nume, cu date, cu biznisuri, adică alți avocați o să aibă de lucru. Noi zicem că nu-i rău, că așa se mai dă de lucru la oameni, bașca că o seamă de inși se trag singuri de urechi că o făcut pactu` cu cine nu trebe. Ce-i drept și greșeala mărturisită e pe jumătate iertată, numai să se aplice și la grațieri.

Ăsta den mijloc e supărat imens pe dom` Gigi, că nu vine la meciuri și că lasă pe toți albitrii șă-și bată joc cum vrea mușchiu` lor de băieții noștri. Că de buni, îs buni, antrenor cu ștaif este, vitaminuri, bogăție … și cum scot capu` îs arși de fluierași de moare caii. Acuma nu ne gândim numai la meciu` cu Steaua, dar la Cluj li s-o anulat gol valabil, ceea ce e deranj. Așa că ne alăturăm rugăminților suporterilor, să vină dom` Gigi (să trăiți!) să face ceva cu albitrii, că ne mănâncă ca pe hamburgheri și-i păcat de munca la un buluc de lume. Cumătru` zice că s-ar face el albitru, dar nu-l primesc ăștia cu perciuni pă teren și de tăiat nu încape vorbă. Până una alta, baftă  lui Ceahlău!