Deși s-au întâmplat multe tragedii din cauza șoferilor care se urcă beți la volan, conducerea sub influența alcoolului continua să fie un fel de ”sport” national, pe principiul ”doar o bere nu contează”. Doar în zilele de 17 și 18 august, 3 șoferi din Neamț au fost prinși băuți la volan și s-au ales cu dosare penale. Câți alții or mai fi fost în trafic și au ”scăpat” nu se știe.

Primul care a ”sărit” peste valoare minima a alcoolemiei pentru dosar penal este un bărbat de 44 de ani, care conducea un autoturism pe DC 136, din localitate, în ziua de 17 august. Etilotestul a indicat o concentrație de peste

0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au recoltat probe biologice în vederea stabilirii, cu exactitate, a alcoolemiei.

Ceilalți doi sunt un bărbat de 54 de ani, din Bâra, care avea o concentrație de peste 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, și un tânăr, de 26 de ani, din Timișești, care conducea un autoturism pe o stradă din Târgu Neamț, desi consumase alcool (0,60 mg/l în aerul expirat). Ca să zicem așa, cinste lor!

C.M.

 

Articolul precedentUn nou examen medical și o nouă fișă medicală pentru permisul auto
Articolul următorFOTO&VIDEO L4 CSM FC Vaslui a cucerit Cupa Speranţei