reclama autocenter

Astăzi, 25 februarie, în județul Neamț sunt alte 75 de persoane testate pozitiv la coronavirus. Rata de infectare a urcat la 1,04 la mie, în calculul epidemiologic fiind incluse de astăzi și cazurile din focare. Este vorba de raportarea cumulată a cazurilor apărute în ultimele 14 zile, conform noilor reguli.

În județul Neamț, aproape de pragul critic de 6 la mie este comuna Agapia, unde evoluează un focar Covid la căminul pentru bătrâni „Cuvioasa Nazaria” al mănăstirii Văratec. Mai sunt alte 19 localități unde se înregistrează rate de infectare cuprinse între 1 și 2,2 la mie:

rata 25feb prefectura

La nivel național, astăzi au fost raportate 3.923 de cazuri noi, după ce „în ultimele 24 de ore au fost efectuate 28.141 de teste RT-PCR (18.390 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 9.751 la cerere) și 8.706 teste rapide antigenice”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică .

În spitalele din țară sunt internați 7.640 de pacienți pozitivi, dintre care 985 în secțiile ATI. De ieri și până astăzi s-au înregistrat „81 de decese (39 bărbați și 42 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Călărași, Dâmbovița, Galați, Gorj, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vrancea, Ilfov și București”.

C.I.

Articolul precedentUn şofer cu concentraţie de fix 1mg/l în aerul expirat a “parcat”în treptele Telekom Roman
Articolul următorConsilierii locali PSD au deschis acţiune în instanţă pentru „debarcarea” viceprimarului Lehăduş