Astăzi, 22 martie, în județul Neamț au fost testate pozitiv 40 de persoane în plus față de ieri. În țară s-au înregistrat 3.743 de cazuri noi, după ce au fost efectuate doar 13.552 de testări: „În ultimele 24 de ore au fost efectuate 7.902 teste RT-PCR (6.249 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 1.653 la cerere) și 5.650 de teste rapide antigenice”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică .

Sunt 15.668 de nemțeni infectați până acum. În ultima săptămână au fost declarate vindecate doar 140 de persoane, numărul total ajungând la 10.868, potrivit Direcției de Sănătate Publică Neamț.

Rata de infectare anunțată astăzi este în ușoară creștere, de 1,94 la mie. În zona roșie sunt 8 localități (față de 9 ieri), după ce rata în comuna Crăcăoani a scăzut sub 3 la mie. Încă în carantină, comuna Bîra a scăzut sub 10 la mie rată astăzi, în vreme ce toate celelalte localități rămân la cifrele de ieri.

Incidența în municipiul Piatra-Neamț este în ușoară scădere astăzi, dar în creștere cea din orașul Târgu Neamț, deși sunt focare Covid în evoluție în ambele localități:

rata localitati 22mar

La nivel național, de ieri și până astăzi „au fost raportate 60 de decese (26 bărbați și 34 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Constanța,  Dâmbovița, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Sălaj, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Timiș, Vaslui, Vâlcea, Vrancea, Ilfov și București”, dintre care doar 7 pacienți nu mai aveau și alte boli.

Astăzi erau internați 12.215 pacienți pozitivi în spitalele din țară, dintre care 1.339 în secțiile ATI.

C.I.

Articolul precedentTârgu Neamţ. Lecţii de medicină complementară la şcoala postliceală sanitară „Laureatus”
Articolul următorDoi “amatori” prinşi după 3 percheziţii şi mai multe tentative de furt