Astăzi, 5 noiembrie, alți 134 de nemțeni au aflat că au Covid, potrivit datelor comunicate de la București. Numărul noilor cazuri anunțate astăzi este în tendința crescătoare a ultimei perioade, situație îngrijorătoare care a dus la impunerea obligației de purtare a măștii în aer liber în tot județul Neamț. Rata de infectare totală a ajuns la 2,36 de cazuri la mia de locuitori.

În municipiul Piatra-Neamț, astăzi au mai fost confirmate infectate 47 de persoane, ceea ce face ca rata de îmbolnăvire să ajungă la 5,10 cazuri la mie (cu 578 de cazuri și 46 în focare). Acum două săptămâni, incidența era de 3,14 cazuri la mie și 356 de cazuri în comunitate, plus 80 de bolnavi în focare.

De ieri și până astăzi s-au înregistrat 6 decese, un număr record pentru o singură zi. Pacienții erau internați la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, aveau vârste între 59 și 88 de ani și toți sufereau și de alte boli.

Alți 134 de nemțeni cu Covid, din aproape 10.000 cazuri noi în total. Record de decese, ZCH NEWS - sursa ta de informații

La nivel național, astăzi se atinge un nou record de infectări – 9.714 cazuri – și de cazuri grave în secțiile ATI – 1.014 pacienți. Și decesele înregistrate sunt într-un număr nemaiîntâlnit, de 121 de pacienți, dintre care 9 nu mai aveau și alte boli.

Cele aproape zece mii de cazuri noi au reieșit din prelucrarea a 37.685 de teste, dintre care 16.063 la cerere. Mai multe informații oficiale aici .

C.I.

Articolul precedentAccident grav la Săbăoani, victima este în comă
Articolul următorOana Bulai: PSD facilitează șansa copiilor abandonați de a avea o familie