Accident grav la Săbăoani, victima este în comă, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn bărbat în vârstă de 60 de ani a fost accidentat grav, în după-amiaza de 4 noiembrie, pe strada Muncii din Săbăoani. El se deplasa pe carosabil, când a fost lovit de un autoturism și proiectat pe asfalt. A suferit leziuni grave la cap, inclusiv o fractură de bază de craniu, și a fost transportat la spitalul din Roman, de unde a fost transferat la Spitalul de neurochirurgie din Iași, în stare de comă profundă. Șoferul, un bărbat de 65 de ani, din Săbăoani, este cercetat pentru vătămare coporală din culpă.

Pentru reducerea gradului de victimizare prin accidente de circulație, polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Neamț le recomandă pietonilor:

Respectați regulile de circulaţie! Nu vă riscați viața și sănătatea! Nu traversați strada prin locuri nepermise!

În condiții de vizibilitate redusă și pe timpul nopții, purtați îmbrăcăminte cu accesorii reflectorizante pentru a fi observați cu ușurință.

Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că, atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat, trebuie să manifestați prudență maximă!

Traversați perpendicular pe axul drumului, în pas vioi – drumul cel mai scurt ce reduce timpul de expunere la pericol! Oferiți-le conducătorilor auto timp suficient pentru a opri înainte de a vă angaja în traversare!

Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar, acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor) și nu circulați pe drumurile publice dacă ați consumat alcool – posibilitatea de a fi accidentat crește semnificativ.

 

 

Articolul precedentUn pietrean s-a aruncat de la etaj, de față cu soția și copilul
Articolul următorAlți 134 de nemțeni cu Covid, din aproape 10.000 cazuri noi în total. Record de decese