Ultimele date arată că încă 10 pacienți cu Covid au murit săptămâna aceasta, potrivit Direcției de Sănătate Publică Neamț. Numărul deceselor se menține ridicat, dacă ne raportăm la cazurile noi, 97 în această perioadă și la cei 8 bolnavi din ATI Piatra-Neamț. Aceste ultime decese s-au înregistrat la persoane cu vârste între 64 și 93 de ani, toți având și alte boli și nici unul vaccinat. Numărul nemțenilor infectați care au murit în cei aproape doi ani a ajuns la 1.362, din cei 31.052 pozitivi de până acum.

Din ce s-a analizat în ultimele două săptămâni, majoritatea celor infectați sunt nevaccinați (79%), potrivit DSP Neamț. În această săptămână, din cei 4.188 nemțeni care s-au vaccinat, aproape o treime a primit prima doză (1.330). Numărul celor care au toate dozele din schema completă a urcat până la 143.476.

Totuși, autoritățile urmăresc îndeaproape prezența noii variante, Omicron, mult mai contagioase. „Săptămânal, Direcția de Sănătate Publică transmite la Centrul Regional de Sănătate Publică Iași probe pentru secvențiere – cazuri reinfectate, cazuri confirmate cu istoric de călătorie în străinătate, persoane vaccinate cu schema complete, conform metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19). Procesul de secvențiere a genomului pentru variante care determină îngrijorare se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile. În contextul alertei internaţionale generate de detecţia noii variante B.1.1.529 a SARS-CoV-2 (Omicron), vă rugăm să precizați în cadrul anchetei epidemiologice dacă ați călătorit sau dacă ați avut contact cu persoane care au călătorit în străinătate și mai ales în orice țară din Africa”, potrivit DSP Neamț.

C.I.

Articolul precedentColiziune soldată cu trei victime, din care una încarcerată
Articolul următorSute de joburi în Neamț, la final de an