Datele publicate astăzi, 3 martie, de autoritățile din județul Neamț arată că sunt încă 70 de persoane testate pozitiv la coronavirus. Mai bine de jumătate dintre acestea provin din municipiul Piatra-Neamț (25) și municipiul Roman (15). Celelalte cazuri noi sunt în 23 de localități. Astăzi doar comuna Agapia mai este în zona roșie, rata de infectare fiind de 4,99 la mie, iar comuna Negrești a scăzut până la 2,77 la mie rată.

Situația detaliată pe fiecare localitate, transmisă astăzi de Prefectura Neamț, este următoarea:

3mar date localitati prefectura

Cei mai mulți dintre pacienții Covid internați în Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț sunt din Roman (62) și Piatra-Neamț (56). Din datele raportate, astăzi erau în total 224 de pacienți pozitivi spitalizați, dintre care 8 în ATI și doar unul nu era conectat la ventilatorul mecanic de respirat. Alți 46 de pacienți încă așteptau rezultatele la teste. În spitalul exclusiv Covid mai erau 59 de paturi libere pentru cei confirmați infectați și care au și alte boli și alte 80 de paturi disponibile pentru pacienții cu teste pozitive.

La nivel național, au fost raportate 4.278 de cazuri noi din 35.091 testări în ultimele 24 de ore. În spitalele Covid din țară erau internați 8.795 de pacienți pozitivi, dintre care 1.032 în secțiile ATI. De ieri și până astăzi au fost raportate 77 decese la pacienți spitalizați, dintre care doar doi nu mai aveau și alte boli.

C.I.

Articolul precedentA pierdut banii la păcănele şi a spart geamurile sălii de jocuri
Articolul următorNeamțul are doi subprefecți