Managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Neamț, dr. Cristina Iacob Atănăsoaie, declară astăzi, 11 decembrie, că Lucia Chetreanu, medicul cardiolog de gardă în ziua de 30 noiembrie, când a murit Ana Geanina Sechel, la o zi după ce a născut, nu a fost personal în UPU să acorde consultații. „În intervalul orar 17-20, pacienții au fost direcționați din UPU, în secția cardiologie, unde doamna doctor a și făcut consulturile. Din cele 5 cazuri trimise din UPU pe secție, un pacient a fost internat”, spune dr. Cristina Iacob Atănăsoaie. Al șaselea pacient al secției cardiologie a fost, la ora 19,50, Geanina Sechel, în sfârșit transferată de pe secția obstetrică-ginecologie, la trei ore de la prima solicitare de consult, făcută telefonic de dr. Cosmin Rugină. Declarația de astăzi pune în altă lumină cele trei ore de așteptare a unui cardiolog care trebuia să o salveze pe Geanina.

În conferința de presă din 5 decembrie a spitalului, dr. Lucia Chetreanu a spus că ”Inițial, a fost un consult telefonic. După indicații, s-a administrat tratament cu un betablocant neselectiv, care influențează numai frecvența cardiacă, nu și tensiunea, domnul doctor (n.n. – dr. Rugină) mi-a spus că tensiunea era 11 cu 7, pentru că am discutat cu domnul doctor, eu fiind la un stop cardio-respirator la Unitatea de Primiri Urgențe și, ulterior, alte două urgențe grave, care au ajuns la terapia intensivă a spitalului. În momentul când m-am eliberat, a și venit domnul doctor cu foaia, am și văzut electrocardiograma, am decis transferul de urgență al pacientei spre a fi supusă tratamentului”. Imaginile de atunci sunt cel mai bun martor.

Diferența în declarații este explicată, acum, de managerul interimar, care, între timp, a verificat documentele de pe cardiologie și UPU, prin aceea că „este foarte greu să lămurim, pentru că, pe data de 30 noiembrie, doamna doctor a avut 45 de consultații, din care cel puțin 6 au fost internați”. În fond, este bine că și la 11 zile de la decesul tinerei mame au putut fi consultate două registre din două secții ale spitalului.

Pentru orice om, ceea ce a declarat dr. Chetreanu se cheamă minciună, din moment ce a spus că a fost într-un loc și acest lucru nu se confirmă.

(C.I.)

2 COMENTARII

  1. se fac ınternari dar drii nu sunt de gasıt ….sau drıı nu maı au obıceıul sa explıce ceea ce se ıntampla sau sa fıe apropıat pacıentuluı.
    tatal meu sa ınternat cu o raceala sı a ıesıt pe la morga ….ıncepannd de la oamenıı de servıcıu …ceı de pe ambulanta [ ınclusıv soferul ] asıstentı drııı nu stıu dcat sa te crıtıce sı altceva nımık ….

Comments are closed.