pietricica turism

speranta statie 06Cetăţenii din cartierul Speranţa se plâng de nivelul sonor folosit de barul din zonă, mai ales în orele după-amiezii sau chiar serii. Ei s-au adresat autorităţilor competente, prin intermediul lui Liviu Darie, de asemenea locatar în unul dintre imobilele din cartier. Cum răspunsul sau soluţionarea situaţiei se lăsau aşteptate (reclamaţiile au deja o vechime de o săptămână), Liviu Darie a apelat şi la zch.ro.

“Bună ziua,

A trecut o săptămână de când am trimis mesajul de mai jos, iar situația sesizată nu s-a rezolvat. Muzica continuă să cânte la un nivel sonor foarte ridicat, imposibil de suportat pentru noi cei ce locuim în apropierea barului Speranța. Totul se întâmplă începând cu ora 14:00 și continuă, de regulă, până la ora 23:00, uneori chiar mai târziu. Ne-am pus speranța în autoritățile competente să ne ajute să putem trăi și noi în condiții de normalitate la noi acasă, dar constat cu surprindere și tristețe că nimeni nu a intervenit. Vă rog încă o dată să interveniți și să-i cereți patronului barului Speranța să reducă nivelul sonor al boxelor la un nivel care să nu ne deranjeze”, scrie Liviu Darie în mesajul trimis pe adresa redacţiei.

Pentru a înţelege problema cu care se confruntă cetăţenii din cartier, redăm şi mesajul expediat de Liviu Darie autorităţilor, în urmă cu mai bine de o săptămână:

“Bună seara,

Întrucât instituţia dv. are atribuţii şi în ce priveşte zgomotul ambiant, vă sesizez următorul aspect: – la barul Speranţa din cartierul cu acelaşi nume, din Piatra Neamţ, se difuzează muzică la un volum maxim, de regulă în weekend şi la sărbătorile legale (de ex. de Sf. Gheorghe, de Paşti etc.). Cu siguranţă patronul acestei locaţii mizează pe faptul că instituţia dv. nu are program de lucru în zilele de sâmbătă şi duminică şi nici cu ocazia sărbătorilor legale şi, fără nici o preocupare faţă de faptul că la mai puţin de 30 m de barul pe care îl deţine există imobile cu destinaţia de locuinţă, difuzează în mod sfidător muzica la maxim ore în şir, începând cu ora 14 după amiaza şi până seara târziu.

În aceste condiţii, este practic imposibil să te poţi odihni sau lucra în propria locuinţă.

Cu toate că nu aveţi program în perioada mai-sus amintită, vă rugăm să găsiţi o modalitate de a va deplasa la faţa locului şi a efectua măsurătorile necesare privind zgomotul ambiant produs de acest bar şi să-l obligaţi pe patronul locaţiei în cauză să respecte prevederile legale în vigoare, astfel încât să putem trăi şi noi în condiţii de normalitate la noi acasă.

Vă mulţumim anticipat şi aşteptăm cu interes răspunsul dv!”

În aceste condiţii, este de aşteptat o reacţie a autorităţilor, mai ales că sărbătorile legale au cam trecut! (ZCH NEWS)