pietricica turism

aliante politiceZiua de miercuri, 20 aprilie, a fost ziua alianțelor politice la Neamț.

Dacă alianța PSD-UNPR a ținut prima pagină a publicațiilor, alianța dintre PER și PNŢCD a fost trecută cu vederea.

Ambele solicitări au fost depuse la limita legii la Biroul Electoral. Prima a fost deja acceptată, iar cea de-a doua va fi analizată azi, 21 aprilie.

Aparent, este vorba de o alianță dintre două partide mai mici, însă, în realitate, în acest moment, această nouă asociere poate reprezenta un zvâc pentru grupul UNPR care nu acceptă noua alianță PSD-UNPR.

Trecerea în bloc la noua formațiune, cu Aurelia Simionică drept candidat la Primăria Piatra Neamț și Daniel Vasiliu Macovei cap de listă pentru Consiliul Județean, ar putea constitui un competitor puternic care, chiar dacă nu-și propune să câștige locurile din frunte, să reușească, totuși, să câștige suficiente voturi pentru Consiliul Local și pentru Consiliul Județean în eventualitatea unor negocieri ulterioare.

La nivelul municipiului Piatra Neamț, o Aurelia Simionică supărată pe social-democrați ar putea reprezenta un pericol, asta dacă nu cumva noua alianță nu se va asocia și ea cu PSD, oprindu-i astfel, din nou, candidatura. (Andreea AMARIEI)