0:00

Alianța PSD-UNPR taie-n carnea vie a fotbalului PDL, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* Consiliul Județean economisește 379.000 lei pe care nu-i mai dă la Asociația Ceahlăul 05

Dacă tot sunt aliați la Putere, PSD și UNPR au început să se comporte ca atare și în Consiliul Județean, unde, până acum, trebuie să recunoaștem că prototocolul de București a fost aplicat cu sincope, indiferent ce nume au purtat ele. Consilierii județeni ai PSD și UNPR au demonstrat ieri că, dacă interesele le-o cer, n-au nicio reținere în a colabora, mai ales dacă prin asta faultează Opoziția, în cazul de față PDL.

La inițiativa lui Dan Constantin (PSD), cu largă majoritate la vot (25 da, 1 nu, 3 abțineri), CJ a diminuat suma prevăzută în asocierea cu Asociația Club Sportiv Ceahlăul 05 cu exact 379.000 de lei. Inițial era vorba să i se ia asociației sportive 265.000 de lei, bani pe care aceeași alianță PSD-UNPR a redistribuit-o încă din luna iulie pe la diverse activități culturale și zile de comună PSD. Același Dan Constantin a revenit, în ședința de ieri, cu un amendament care a mărit economia la bugetul județului, în dauna celor care cresc juniori pentru echipa FC Ceahlăul: ”Având în vedere economiile înregistrate la acest angajament, propun diminuarea contribuției cu 379.000 de lei, cu 114.000 mai mult față de suma inițială”. Cu 25 de voturi da, 1 împotrivă și 3 abțineri, consilierii județeni au fost de acord cu asta.

Dorința bruscă de economie la bugetul județului, în ciuda intens vehiculatei colaborări dintre PDL-ul aflat sub tutela lui Gheorghe Ștefan (fervent susținător al fotbalului FC Ceahlăul cu tot ce implică asta) și PSD-ul aflat sub tutela lui Ionel Arsene, pare să-și aibă rădăcinile în neregulile constatate la decontarea facturilor aduse de Asociația Ceahlăul 05 la CJ Neamț, unde rămân memorabile echipamente achiziționate de la echipa mare de fotbal, pe societatea care-i poartă numele, FC Ceahlăul. Memorabil rămâne și marșul de protest al oficialilor FCC și Ceahlăul 05, în frunte cu Viorel Măstăcăneanu și Cristian Vătăjelu, care au aliniat copiii pe traseul stadion – CJ pentru a protesta împotriva reducerii finanțării de la județ, atunci când Culiță Tărâță a refuzat să plătească oricât oricum. Atunci, PSD făcea front cu PDL. Acum, PSD pare să fi ajuns la vorba lui Tărâță.

Prin Hotărârea CJ 203/2013, ulterior modificată în ianuarie 2014, CJ s-a angajat să contribuie financiar la bunăstarea Ceahlăul 05 cu 90.000 de lei în fiecare lună a anului 2014. Din acest disponibil nu s-a cheltuit niciun ban până la momentul august 2014, fiindcă Asociația nu a dat CJ-ului niciun document legat de cum a cheltuit banii alocați. În consecință, în iulie 2014, 265.000 de lei au fost redirecționați spre alte activități de interes județean. Cu ce s-a mai economisit între timp, s-a ajuns la aproape 4 miliarde de lei vechi. (D. OSTAHIE)

Articolul precedentInterviu cu pictorul Ştefan Potop
Articolul următorGreva vicelui Manoliu