Ieri, a fost anunțat numele sub care vor participa PDL și PNL la alegerile parlamentare din acest an, Alianța Creștin Liberală. La nivel declarativ, toată lumea este liniștită că respectiva alianță va fi transformată în partid și că nu există probleme în paradisul negocierilor dintre cele două formaţiuni politice. În realitate, totul sugerează probleme. Fuziunea nu s-a făcut și probabil fiecare parte așteaptă rezultatul alegerilor pentru a face următorul pas. Numele alianței nu spune nimic electoratului și este greu de crezut că el va putea fi promovat în scurta perioadă rămasă până la prezidențiale. Există deja experimentele în care a fost implicat PDL-ul la locale (APEL) sau la parlamentare (ARD) și care s-au dovedit, toate, nefericite. Este greu de crezut că cele două sigle ale partidelor vor putea să contrabalanseze numele necunoscut al alianței.

ursarescu 2

Dorinel Ursărescu, președintele PNL Neamț, este totuși optimist: ”Nu cred că este un impediment, ceea ce trebuie să prindă este numele candidatului. Faptul că formațiunea se va numi Alianța Creștin Liberală nu este de natură de a produce prejudicii candidatului. Mai important este că foarte curând vom avea un candidat comun și vom putea începe treaba”.

dragan

Alexandru Drăgan, președintele PDL Neamț, are cam aceeași părere, dar și o speranță: ”Eu cred că acesta va fi numele care îl va purta partidul după fuziune și după victoria în alegerile prezidențiale. Cred că este o falsă problemă faptul că a apărut un nou nume. Memoria electoratului funcționează undeva între 2 și 4 ani. Va fi mult mai ușor în viitor, oamenii vor putea alege între stânga și centru dreapta”. (V. BĂLĂNESCU)

Articolul precedent”Eficienţa” Apa Serv face victime
Articolul următorOrlando de București a descoperit idei vechi