A fost nevoie să se întâmple două tragedii de proporții, pentru a se trezi cei de la guvernare. Oare nu era evidentă tragedia în care se zbate poporul, popor care trăiește în sărăcie, în timp ce guvernanții proclamă creșterea economică, măriri de salarii și pensii? Mai există, astăzi, politicieni care încă mai cred că poporul poate fi mințit? Politicieni care cred că au reușit să-i alunge la muncă în țări străine pe toți românii de calitate, care cred că românii rămași pot fi duși cu zăhărelul de la o campanie la alta, cu promisiuni de mărire a salariilor, a pensiilor, deși aceste măriri nu acoperă procentul cu care s-au scumpit produsele și serviciile?

alexandru dragan”Guvernul cel mai curat” a dat dovadă de aroganță, de lipsă de responsabilitate și n-au contat pentru el nici plagiatul, nici greșelile guvernării, nici faptul că au murit oameni nevinovați, din cauza nerespectării legii și a corupției. N-a constat nici că mare parte din guvernanți sunt condamnați sau cercetați penal. Chiar după demisia guvernului condus de un premier anchetat și de un președinte PSD condamnat în primă instanță, domnul Ponta îl găsește vinovat pe domnul Oprea, iar domnul Dragnea continuă să spună că PSD-ul încă vrea la guvernare. De ce a demisionat, dacă vrea să guverneze? Demisia e un fel de alba-neagra?!

Toate acestea și multe altele au umplut paharul răbdării românilor. Zecile de mii de oameni care au ieșit pe străzile României au demonstrat că nu mai pot fi mințiți. Ei nu au scandat soluții politice. Ei au spus răspicat ce nu trebuie să facă o clasă politică responsabilă. Ei vor o clasă politică responsabilă, curată, care să ia decizii pentru prosperitatea românilor, nu a partidelor și guvernanților.

Acum un an am votat ”Soluția Iohannis”, pentru ”lucrul bine făcut”, ”pas cu pas”. După aproape un an, tot românii îl ajută pe Președintele României să facă următorii pași. Președintele a înțeles. De aceea, pe lângă politicieni, cheamă la consultări și societatea civilă, și românii, pentru a desemna viitorul premier al României și al românilor. Este o noutate.

Președintele Iohannis nu bea șampanie din sticlă în Piața Universității, nu face băi de mulțime. Președintele României îi reprezintă pe români, pe toți românii, de pretutindeni, nu doar pe cei care sunt politicieni.

Atâta vreme cât Guvernul și cei mai mulți dintre parlamentari s-au dovedit corupți și aroganți, manifestându-și doar forța politică, dar fără să-și asume responsabilități, nu există decât o soluție: alt Guvern, alt Parlament!

Răbdarea românilor a ajuns la capăt și un an până la alegerile parlamentare înseamnă foarte mult acum. Au trecut deja doi ani fără investiții, fără programe cu finanțare europeană, deci fără viitor. Problemele României se agravează, iar unii politicieni acționează doar pentru a guverna în continuare.

Alegerile anticipate, un nou Guvern și un nou Parlament sunt soluțiile pe care PNL le susține în consultările de la Cotroceni. Sunt convins că și românii ieșiți în stradă vor același lucru. Un pas mare, acum, nu peste un an!

Avem nevoie de un buget în care prioritare să fie investițiile generatoare de locuri de muncă și plus valoare. Avem nevoie de oameni curați, cu expertiză și experiență. Avem nevoie ca guvernanții și parlamentarii să lucreze pentru popor și nu doar pentru ei. Avem nevoie de anticipate!

Soluția PNL pentru alegerile anticipate răspunde la aceste năzuințe. Alegerile anticipate înseamnă respectarea românilor care cer asta în stradă, înseamnă respectarea societății civile, înseamnă soluția PNL, soluția Iohannis.

Doamne, binecuvântează România!

Alexandru Drăgan,

Copreședinte PNL Neamț

Articolul precedentPoliţiştii ieşeni donează sânge pentru răniţii din Bucureşti
Articolul următorHCM ROMAN – HC ALBA SEBEŞ 25-21 (12-10)
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

1 COMENTARIU

Comments are closed.