pietricica turism

Consilierii locali pietreni sunt convocați, luni, 13 februarie, la ora 12,  într-o ședință extraordinară care are pe ordinea de zi 3 proiecte care vizează plata taxei de 80 de lei pe tonă pentru deșeurile inerte și nepericuloase, taxă care în România a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2017. Cum în ședința de guvern de miercuri, 8 februarie, nu s-a luat în discuție acest subiect, Primăria Piatra Neamț a decis chemarea aleșilor locali în plen pentru a dezbate  următoarele proiecte:

  • Hotărâre privind plata taxei de de 80 lei/tonă pentru deșeurile inerte și nepericuloase încredințate de SC Salubritas SA, în vederea eliminării finale prin depozitare, în anul 2017;
  • Hotărâre privind modalitatea de colectare, declarare și plată a taxei de 80 de lei/tonă, de către Asocierea SC Rossal SRL-SC Salubritas SA, pentru deșeuri inerte și nepericuloase încredințate de terți în vederea eliminării finale prin depozitare, în anul 2017;
  • Hotărâre privind plata taxei de de 80 lei/tonă pentru deșeurile inerte și nepericuloase încredințate de SC Brantner Servicii Ecologice SRL, în vederea eliminării finale prin depozitare, în anul 2017.

“Situația trebuie rezolvată pentru ianuarie și februarie. La intrarea în groapă, Rossal-ul percepe taxă, Salubritas și Brantner nu au de unde să o încaseze. Dacă apărea ceva în ședința de guvern și se rezolva, nu mai convocam consilieri locali”, a declarat Florin Fecic, secretarul Primăriei Piatra Neamț. (Ana MOISE)