0:00

Actualizare: O nouă avertizare cod galben de posibile inundații a fost emisă și pentru râurile Bistrița și Trotuș. Vizate până la miezul nopții sunt județele Suceava, Neamț, Harghita, Bacău, Covasna și Vrancea, potrivit INHGA.

***Știre inițială***

Ploile torențiale însemnate cresc pericolul de inundații locale de-a lungul râului Moldova, în județele Neamț și Suceava. Avertizarea de cod galben emisă de hidrologi este valabilă de astăzi, 28 iunie, de la ora 14.30 și până la ora 24. În această perioadă „se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenție pe râurile din bazinul hidrografic Moldova – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior”, anunță Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor.

Alertă! Cod galben de inundații de-a lungul râului Moldova. Avertizare extinsă!, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Este emisă și o avertizare cod portocaliu pentru Prut, valabilă de astăzi, 28 iunie și până la miezul nopții de 29 iunie, vizate de inundații fiind județele Botoșani, Iași și Vaslui.  (C.I.)

Articolul precedentScandalagiii de la Bodești – plasați sub control judiciar
Articolul următorUn tânăr s-a spânzurat la marginea pădurii