dumbrava-rosieÎn seara de 1 noiembrie, pompierii din Piatra-Neamț au fost alertați, prin 112, că se simte un miros puternic de gaz în zona Primăriei Dumbrava Roșie. ”La locul intervenției s-au deplasat 3 subofiţeri din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț cu o autospecială de lucru cu apă și spumă pentru asigurarea măsurilor PSI în zonă”, a declarat lt. Marcel Bucur Țepeș, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. ”Din câte mi-au relatat colegii mei, care au fost la intervenție, problema a fost de la un robinet defect”.

Nicolae Catană, primarul comunei nu știa, în această dimineață, nimic despre intervenție:”Pe mine nu m-a anunțat nimeni, nimic, deși răspund la telefon 24 de ore din 24. Am simțit și eu miros de gaz ieri, dar nu cred că a fost de la noi. Mă mir că nu m-au sunat cei de la ISU, pentru că au numărul meu de telefon și așa cum m-au anunțat când a căzut o pisică în fântână, puteau să mă anunțe și acum. Chiar o să mă interesez”.

După ce-a vorbit cu reprezentantul firmei de distribuție a gazului metan, primarul ne-a declarat că firma în cauză n-a avut nicio pierdere și nicio intervenție în comună, în seara de 1 noiembrie. ”Să nu fi fost de la stația Transgaz, să fi făcut vreo aerisire ceva”, a opinat edilul.

C.M.