pietricica turism

m cozmanciucO zi care va deveni neagră în istoria României”, a descris deputatul PNL Mugur Cozmanciuc duminica lui 18 octombrie, cu trimitere directă la alegerile PSD desfăşurate la Bucureşti. “PSD va confirma, deşi noi nu ne dorim asta, că va începe jecmănirea României şi sărăcirea Moldovei. Alegerea lui Liviu Dragnea ca preşedinte al PSD va duce la asta. Va fi ales preşedinte supreme, cum era prin anii ’50. PSD trece la altă etapă, de la baronii vechi la baronii noi”, a adăugat acesta, argumentând cu faptul că, fiind la guvernare, PSD “a avut şansa să demonstreze că vrea să se dezvolte ţara”, dar nu s-a întâmplat nimic. Mugur Cozmanciuc a vorbit despre autostrăzile care sunt şi nu prea sunt, despre Moldova care pare condamnată la sărăcie pentru mult timp de-acum înainte, despre cum PNL încearcă să mişte ceva în judeţul Neamţ, în regiune şi, per total, în ţară. “Îmi doresc ca România să nu intre în cartea recordurilor cu autostrăzi inaugurate şi panglici tăiate, apoi pierdute în neant. (…) Jecmănirea României şi sărăcirea Moldovei va fi deviza PSD de acum înainte! Prin ceea ce se întâmplă astăzi la PSD, se face cadou unui singur om puterea absolută. Cultul personalităţii… Ne întoarcem în istorie”, a mai spus deputatul Cozmanciuc.

Alexandru Drăgan, co-preşedinte al PNL Neamţ, a întărit, la rându-i: “Asistăm la reorganizarea PSD, cu un premier cercetat penal şi un preşedinte ales care deja a fost condamnat, deşi nu e definitivă. (…) Noi luptăm cu PSD. Trebuie să facem orice este posibil să putem contracara ascensiunea PSD şi să putem câştiga alegerile locale şi parlamentare de anul viitor. Altfel, România e sortită eşecului. Pentru asta, avem nevoie de votul prin corespondenţă, unde, iată, a trecut un an şi nu s-a întâmplat nimic. Este revoltător! De aceea, noi suntem absolute hotărâţi să facem tot ce e posibil, legal şi corect, pentru a prelua conducerea judeţului Neamţ, a regiunii, a ţării”.

Mesajul a fost întărit şi de purtătorul de cuvânt al PNL Neamţ, Monica Anton, care a făcut trimitere la aceeaşi perioadă de dinainte de 1989: “Stăm liniştiţi în scaun şi asistăm la un film tragic-comic, din păcate mai mult tragic decât comic. Liviu Dragnea versus Liviu Dragnea e ideea comică. Ne sunt evocate perioade de acum 30-40 de ani, când aplaudam realegerea conducătorului iubit. Tragic este că PSD a demonstrat că nu are oameni de valoare. Şi este tragic pentru noi, fiindcă aceşti oameni ne conduc, sunt la guvernare. S-a demonstrat că la guvern conduce Victor Ponta, nu o echipă. Peste Victor Ponta, dar nu în echipă cu Victor Ponta, conduce Liviu Dragnea. Noi cu siguranţă nu vrem să ne întoarcem la o epocă pe care toţi ne-am bucurat că am dat-o jos. Ca o concluzie, cum s-a intitulat PSD ca fiind cel mai mare partid din România, eu aş spune că este cel mai mare pericol pe scena politică din România”.

(D. OSTAHIE)