alegeri 2016 bacauLa ora 21, se prezentaseră la vot 273.124 de cetăţeni, ceea ce înseamnă un procentaj de aproape 45,17%. Urna mobilă a fost utilizată în 1.242 cazuri, iar pe liste suplimentare au votat peste 4.729 de alegători. (ZCH NEWS)

*****

La ora 20, se prezentaseră la vot 271.227 de cetăţeni, ceea ce înseamnă un procentaj de aproape 45%. Urna mobilă a fost utilizată în 1.171 cazuri, iar pe liste suplimentare au votat peste 4.681 de alegători. (ZCH NEWS)

*****

La ora 17, se prezentaseră la vot 222.471 de cetăţeni, ceea ce înseamnă un procentaj de aproape 37%. Urna mobilă a fost utilizată în 543 cazuri, iar pe liste suplimentare au votat peste 3.929 de alegători. (ZCH NEWS)

****

La ora 14, se prezentaseră la vot 165.124 de cetăţeni, ceea ce înseamnă un procentaj de peste 27%. Urna mobilă a fost utilizată în 115 cazuri, iar pe liste suplimentare au votat peste 3.142 de alegători. (ZCH NEWS)

****

Biroul Electoral Judeţean Bacău a fost sesizat cu privire la faptul că la o secţie de votare din comuna Faraoani sunt prea puţine buletine de vot comparativ cu numărul de alegători. De asemenea, la secţiile de votare din comuna Cleja s-au găsit mai puţine buletine de vot decât alegători înscrişi pe listele electorale din două secţii de votare. Potrivit BEJ Bacău, pe baza proceselor verbale, buletinele de vot din rezervă au fost trimise de urgenţă pentru a completa numărul corect necesar. În comuna Ştefan cel Mare s-au găsit 100 de buletine de vot destinate unei secţii de votare din localitatea Pârjol. La fel şi la Valea Mare au ajuns buletine de vot ce ar fi trebuit să să ajungă pentru alegătorii din Parava. BEJ Bacău a decis ca buletinele găsite în plus să fie anulate. (AGERPRES)

*****

La ora 12, se prezentaseră la vot 108.207 cetăţeni, ceea ce înseamnă un procentaj de 17,89%. Urna mobilă a fost utilizată în 13 cazuri, iar pe liste suplimentare au votat peste 2.500 de alegători. (ZCH NEWS)

*****

Şase organizaţii neguvernamentale au primit acreditare de la Biroul Electoral Judeţean, în urma solicitărilor făcute, pentru a supraveghea buna desfăşurare a scrutinului în localităţile din Bacău. În secţiile de votare sunt prezenţi şi vor observa derularea alegerilor din peste 50 de localităţi reprezentanţi ai Asociaţiei Revoluţionarilor, Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului, Romanian Youth Movement for Democracy, Pro-Democraţia, Societatea Timişoara şi Asociaţia pentru o Europa Unită. Până la ora 9,30 voluntarii ONG-urilor acreditate nu semnalaseră nici un eveniment deosebit la BEJ Bacău. (AGERPRES)

*****

Peste 800 de angajați ai MAI din județul Bacău vor fi angrenați în misiuni, pentru buna desfăşurare a procesului electoral, se precizează într-un comunicat de presă. “Peste 230 de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău  se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale, în această perioadă. De asemenea, dintre cele 634 de secţii de votare constituite la nivelul judetului Bacău, polițiștii IPJ Bacău vor asigura măsuri de pază şi protecţie la 322 de secţii. Jandarmii Inspectoratului Județean de Jandarmi Bacău vor asigura măsurile de pază și protecție la 206 secții de votare, lucrătorii Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență vor fi prezenți la 83 de secții, iar celelalte secții vor fi asigurate de polițiști de frontieră și din cadrul altor structuri teritoriale  ale MAI”, potrivit comunicatului citat. Totodată, pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, vor acţiona, conform competenţelor 104 echipe operative, dintre care 94 formate din polițiști ai IPJ Bacău și 10 echipe formate din jandarmi din cadrul IJJ Bacău. De asemenea, 174 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră și cadre ISU, sunt constituiți în rezerve de intervenție, pregătiți să acţioneze dacă situaţia operativă o va impune. (ZCH NEWS)

******

Ora 9.00: Prezența la vot: În județul Bacău, la ora 9, la cele 634 de secții de votare, din cei 604.702 de alegători, s-au prezentat 36.748, ceea ce înseamnă peste 6%. Au votat pe lista permanentă 35.339 de persoane, pe liste suplimentare – 1.760. Nu au fost solicitări pentru urna mobilă. (ZCH NEWS)