alegeri_locale_2016Au mai rămas 67 de zile până la votul pentru alegerea autorităților locale, din 5 iunie 2016. Prefectul de Neamț a condus, astăzi, 30 martie, instruirea organizată cu primarii şi secretarii localităţilor, să le spună care le sunt sarcinile pentru ca alegerile locale să se desfășoare în bune condiții. ”La instruire au mai fost convocaţi  membrii Comisiei Tehnice Judeţene, reprezentanţi ai biroului teritorial al Autorităţii Electorale Permanente şi ai Grupului Tehnic de Lucru. Au avut intervenţii pe probleme specifice alegerilor, fiecare în domeniul său de activitate, reprezentanţi ai biroului teritorial al Autorităţii Electorale Permanente, Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi, Inspectoratului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Instituţiei prefectului. Totodată, au fost  enumerate activităţile desfăşurate până în prezent de Instituţia Prefectului în colaborare cu primăriile, precum şi activităţile ce vor avea loc în perioada următoare. În acest context, şeful serviciului din Instituţia prefectului, responsabil cu organizarea alegerilor, a atras atenţia asupra respectării activităţilor şi termenelor cuprinse în Programul calendaristic al alegerilor şi a cerut primarilor să parcurgă cu atenţie legislaţia în domeniu. 

«Sunt câteva noutăţi legislative şi aş aminti doar câteva dintre ele. Este primul proces electoral în care se va implementa un sistem informatic de monitorizare a prezenţei la vot și de prevenire a votului ilegal. În fiecare secţie de votare, va fi prezent un operator de calculator, iar desemnarea preşedinţilor birourilor electorale ale secţiilor de votare și a locţiitorilor acestora se face prin tragere la sorţi computerizată, din rândul membrilor Corpului experţilor electorali» a precizat prefectul Niculina Dobrilă.

La instruire au participat reprezentanţii tuturor autorităţilor publice locale din judeţ”, se arată într-un comunicat transmis de Prefectura Neamț.

(ZCH News)

sursa foto: romaniatv.net

Articolul precedentPolițiștii au găsit șase fete date dispărute
Articolul următorPiatra Neamț: Cine va administra Piaţa Mărăţei şi restaurantul de pe Cozla?
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.