O sută de social-democrați au votat astăzi pentru conducerea care va să fie până în 2019 și care-i va mâna în luptele electorale, de anul viitor și care-or mai fi. A fost o conferință județeană de alegeri plină de surprize, deși toată lumea șușotea pe la colțuri că sunt cărțile făcute de mult.

psdPrima surpriză a fost apariția Rovanei Plumb. Nu faptul în sine a constituit surpriza, că era anunțată vizita, ci faptul că n-a venit și Liviu Dragnea, despre care inclusiv aseară se spunea printre pesediști că va veni la Neamț.

A doua surpriză a fost a lui Ionel Arsene, întrucât, deși a candidat singur, pierzându-și contracandidații pe traseu sau în public, se prefigura să fie măcar unul-două voturi împotriva sa, ca un plus de imagine. N-a fost unul, n-au fost nici două, n-a fost niciunul, de fapt. Dl. Arsene este vechiul și noul președinte al PSD Neamț cu unanimitate de voturi din partea colegilor săi.

A treia și poate cea mai mare surpriză a fost în dreptul lui Liviu Harbuz, despre care se poate spune că a întrunit culmea succesului electoral: a fost votat în lipsă. Deși s-a anunțat candidat la funcția de președinte executiv, competitor cu colegul deputat Vlad Marcoci pentru aceasta, Liviu Harbuz nu a participat la conferința de alegeri. Cu toate acestea, a întrunit 18 voturi. Nu i-au folosit decât poate la orgoliu. Având în vedere că Vlad Marcoci este noul președinte executiv, ales cu 80 de voturi, iar Harbuz va rămâne doar vicepreședinte la filială, se poate considera că opoziția în PSD Neamț înseamnă 19 oameni.

Cu același prilej, PSD Neamț și-a ales și consiliul județean de conducerere, alcătuit din 134 de membri.

(D. OSTAHIE)

Articolul precedentSoarta Cetăţii lui Ştefan de la Gâdinţi se decide luni
Articolul următorȘtire actualizată.Informații contradictorii privind situația elevilor eliminați la bacalaureat din Târgu Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.