În perioada 20 – 22 februarie a.c., polițiștii rutieri, sprijiniți de polițiști de ordine publică, acționează, sub coordonarea de specialitate a Direcției Rutiere — Inspectoratul General al Poliției Române, pe principalele drumuri naționale și autostrăzi, în vederea prevenirii evenimentelor rutiere, depistării celor care comit abateri la regimul rutier, precum și pentru asigurarea fluenței traficului rutier, informează IGPR, citat de Agerpres.

La data de 20 februarie a.c., aproape 1.400 de polițiști, dintre care 1.094 de polițiști de la rutieră, au acționat în trafic, cu 450 de echipamente de monitorizare a traficului și măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

În urma activităților desfășurate, au constatat 6.099 de abateri la regimul vitezei, în 89 de cazuri fiind reținut permisul de conducere, pentru depășirea vitezei legale cu peste 50 km./h.

De asemenea, 5 motocicliști au fost sancționați pentru nerespectarea legislației rutiere în vigoare privind viteza de deplasare pe drumurile publice.

Activitățile derulate de polițiști au ca scop salvarea de vieți, viteza excesivă și cea neadaptată la condițiile de drum fiind principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave.

Sunt monitorizate, cu prioritate, sectoarele de drumuri cu valori ridicate de trafic, fiind folosite aparatele de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, amplasate în ‘cascadă’.

Drum bun și conduceți preventiv!

2 COMENTARII

  1. N-am nimic impotriva sa scoata de pe sosele betivii, drogatii, dobitocii care nu stiu sa conduca, dar cu viteza treaba este o tampenie totala: nu spune nimeni sa zbori pe sosea dar e exagerat sa mergi de la Piatra Neamt la Bacau intr-o ora si jumatate.

Comments are closed.