0:00

Alba-neagra cu transportul public în Dumbrava Roșie, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiComuna Dumbrava Roșie redevine, oficial, membru în ADI Urbtrans. Consilierii locali pietreni, întruniți în ședință extraordinară astăzi, și-au dat acordul pentru ca Dumbrava Roșie să revină în Asociație, după o perioadă de timp marcată de nehotărâre din partea autorității publice locale a comunei.

Situația privind transportul în comun din Dumbrava Roșie s-a complicat după ce consilierii locali au aprobat un proiect inițiat de primărița Elena Chirițescu, prin care se cerea ieșirea din ADI Urbtrans. Motivul: suma de bani reprezentând compensația ce revenea comunei lunar era considerată mult prea mare. După ieșirea comunei din asociație, localnicii au rămas fără niciun mijloc de transport în comun pentru a ajunge la serviciu sau unde aveau nevoie. Soluția pe care dorea să o aplice administrația locală din Dumbrava Roșie era să ceară Consiliului Județean scoaterea la licitație a traseului Piatra Neamț – Brășăuți, care acoperea întreaga comună. Ulterior, s-a renunțat la această idee, iar conducerea comunei a cerut reintrarea în asociație. Consilierii locali pietreni au aprobat proiectul de hotărâre în ședința ce a avut loc la începutul acestei luni.

Deși, teoretic, ieșirea din asociație s-a produs, din punct de vedere practic lucrurile nu au stat chiar așa. De ce, a explicat directorul SC Troleibuzul SA. „Ei au cerut anularea hotărârii prin care se cerea ieșirea cât contractul încheiat cu ADI Urbtrans era încă valabil, adică până în data de 13 septembrie. Asta după doi ani de zile în care s-au tot judecat să iasă din Asociație. Dacă ar fi ieșit, autobuzele noastre nu mai puteau, din punct de vedere legal, să oprească în nicio stație din comună și normal că ar fi fost o întrerupere de traseu. Mă bucur că într-un final lucrurile s-au rezolvat, pentru că la Dumbrava Roșie sunt foarte mulți navetiști, care ar fi avut probleme serioase”, a spus Cristian Sauciuc.

Alex SÎRBU

Articolul precedentCând Ministrul Educației învață ceva de la elevi: dublarea decontării navetei elevilor și cumulul cu bursa socială
Articolul următor“Winter is coming! (Urzeala tronurilor)” sau cum se pregătesc demnitarii de facturile din anotimpul rece
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.