Al doilea convoi umanitar din Franța ajunge luni la Suceava, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiUn al doilea convoi francez de vehicule de intervenție și materiale medicale sosește în România luni, 18 aprilie, cu destinația Ucraina. Sub coordonarea Ministerului Francez pentru Europa şi Afaceri Externe şi a Ministerului Francez de Interne, convoiul va transporta în România, la HUB-ul european de la Suceava, vehicule şi echipamente de intervenție, care vor fi donate serviciului de urgenţă ucrainean, mobilizat permanent pentru a ajuta victimele războiului.

100 de pompieri francezi însoțesc transportul prin intermediul căruia sunt donate: 12 mașini de pompieri și 12 autospeciale de intervenție, 4 camioane cu 50 de tone de echipamente, în special echipamente de înaltă tehnologie de căutare și salvare, şi materiale de stingere a incendiilor. Transportul va ajunge la Suceava, luni, 18 aprilie, spre sfârşitul zilei. Convoiul va fi condus de un detaşament al FORMISC, divizie militară a Securităţii civile.

Al doilea convoi umanitar din Franța ajunge luni la Suceava, ZCH NEWS - sursa ta de informații„O parte din aceste echipamente au fost achiziționate grație autorităților locale franceze și companiilor, care au contribuit la strângerile de fonduri gestionate de Centrul de criză și sprijin. Această operațiune este coordonată de Direcţia Generală pentru Securitate Civilă și Managementul Crizelor a Ministerului de Interne şi Centrul de criză și sprijin al Ministerului pentru Europa și Afaceri Externe, în colaborare cu ambasada Franței din Ucraina. Ea se desfășoară în cadrul Mecanismului de protecţie civilă al Uniunii Europene (MPCU) şi reprezintă o nouă mărturie a solidarității Franței, a autorităţilor locale și a companiilor franceze față de poporul ucrainean”, a declarat căpitan Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava.

Primul convoi francez de ajutoare, format din 11 mașini pentru stingerea incendiilor, 16 autospeciale de intervenţie şi 23 de camioane cu 49 de tone de echipamente medicale și de salvare, reprezentând prima contribuţie a Franței la HUB-ul umanitar de la Suceava, a ajuns în România pe 26 martie.

Angela Croitoru

Articolul precedentUn bărbat a murit după ce a adormit cu țigara aprinsă
Articolul următorPiatra Neamţ. Încă o femeie lovită pe trecere de un autoturism
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.