Asociaţia Judeţeană de Fotbal (Neamţ) somează 11 echipe să-şi achite facturile, altfel nu vor fi programate în campionat.

“Echipele care nu şi-au achitat facturile către AJF Neamţ sunt atenţionate că urmează a fi neprogramate în campionat, dacă până la data de 11.10.2017 inclusiv aceste probleme nu se vor rezolva. Prima neprogramare urmează a se înregistra pe 15.10.2017, iar rezultatele meciurilor nejucate vor fi omologate cu 0-3”, precizează AJF Neamţ într-un comunicat de presă.

Asociaţiile sportive atenţionate sunt: Bradu Borca, Steel-Man Târgu Neamţ şi Zimbrul Vânători Neamţ (L4); Arsenal Văleni, Bravo Bodeşti, Energia Pângăraţi, Pinii Tarcău, Stejarul Stăniţa şi Stejarul Ţibucani (L5). Acestora li se adaugă două echipe de juniori: CSM Roman şi LPS Piatra Neamţ.

Facturile provin în urma deciziilor luate de Comisia de disciplină, fiind vorba fie de suspendări din cauza cartonaşelor roşii sau a atitudinii nesportive, fie de cumul de cartonaşe galbene (de la 4 în sus într-un meci), toate hotărârile de sancţionare fiind însoţite şi de amenzi.

Bradu Borca – din nou în topul sancţiunilor

Şi pentru că vorbeam de sancţiuni, după etapa de duminică, 1 octombrie, Bradu Borca a mai primit două sancţiuni, fiind probabil echipa cea mai penalizată în acest tur din L4.

Astfel, “pentru cumulul a 4 cartonaşe galbene în ediţia de campionat 2017-2018, jucătorul Gorovei Răzvan, de la echipa Bradu Borca, se amendează cu suma de 100 lei” şi “pentru primirea a 4 cartonaşe galbene într-un joc, echipa Bradu Borca se amendează cu suma de 60 lei”, precizează AJF Neamţ într-un alt comunicat de presă.

Tot la etapa de duminică a L4, “jucătorul Curcă Eusebiu, de la echipa Steel-Man Târgu Neamţ, a fost eliminat din joc pentru cumul de 2 cartonaşe galbene” şi “se suspendă 1 etapă”, iar “jucătorul Bădărău Claudiu, de la echipa Zimbrul Vânători-Neamţ, a fost eliminat din joc pentru jucarea mingii cu mâna, oprind astfel o situaţie clară de înscriere a unui gol” şi “se suspendă 1 etapă”. (M. CONSTANTINESCU)