Pensiunile agro-turistice sunt din ce in ce mai cautate de turistii romani sau chiar si de cei straini. Din fericire pentru acestia, oferta este bogata, pensiunile fiind prezente in toate zonele turistice ale Romaniei.  Evident ca acest lucru inseamna ca pentru proprietarii lor este mult mai dificil sa-si gaseasca clientii sau sa-i pastreze pe cei vechi, tinand cont de concurenta existenta.

Si in acest domeniu au aparut tehnici de marketing pe care intreprinzatorii din domeniu pot sa le foloseasca pentru a-si dezvolta afacerea. Una dintre cele mai bune solutiii este promovarea facilitatilor oferite pentru ca doritorii sa cunoasca locatia potentiala in care vor sta, inainte de a se hotari efectiv asupra acesteia. Printre aceste solutii se numara reclama pe Internet, in ziare si reviste, iar mai nou, turul virtual, reprezentat de acele foto 360 de grade, care sunt foarte apreciate de catre toti cei care prefera mediul online in privinta alegerii locatiei de vacanta.

Iata cateva metode optime de a-ti promova afacerea:

  • Atragerea de noi clienti este o prioritate pentru orice proprietar de pensiune care doreste sa o dezvolte si sa castige mai multe bani. Acest lucru poate fi realizat prin mai multe metode, cum ar fi: incurajarea clientilor actuali de a recomanda pensiunea catre prieteni si rude, chiar oferirea unui discount pentru pentru faptul ca sunt fideli locatiei, sau prin organizarea de concursuri si tombole cu premii in excursii si sejururi.
  • Reclama pe Internet este de ceva vreme cea mai eficienta metoda de a face cunoscuta turistilor oferta. Un mod perfect ca acestia sa vada ce le poti oferi este turul virtual care reprezinta cel mai adecvat mod de a vedea cum arata un loc fara sa-l vizitezi fizic. Daca esti interesat sa realizezi un tur virtual al pensiunii tale, apeleaza la Panocube si, cu siguranta, vei fi multumit.
  • Organizarea unui festival folcloric sau gastronomic este o idee foarte buna care, de altfel, prinde foarte bine la publicul din Romania. Muzica populara romaneasca si mancarea traditionala sunt appreciate de toata lumea. Printr-un astfel de eveniment pensiunea ta va iesi in evidenta si va fi apreciata pozitiv de eventualii clienti.
  • Reclama la un post de radio local reprezinta, din nou, o solutie potrivita pentru ca, de foarte multe ori, turistii pensiunii sunt din apropiere, poate chiar din judetul respectiv, iar un post de radio local este ascultat in zona si astfel te poti face cunoscut foarte usor. Poti chiar sa sponsorizezi un concurs prin care sa oferi cateva locuri la pensiunea ta castigatorilor.
  • Colaboreaza cu o agentie de turism, chiar daca la inceput ti se va parea ca aceasta ia degeaba o parte din profitul tau. Prin numarul mare de clienti pe care o agentie ii poate trimite la tine in pensiune, pierderile vor fi recuperate foarte rapid si toata lumea va fi multumita.
  • Foloseste-te de mijloacele online, Google, Facebook, Twitter, forumuri, bloguri si altele, pentru a-ti face cunoscuta oferta. De cele mai multe ori, acest lucru nu presupune cheltuirea unor bani, ci doar ceva timp petrecut pe retelele de socializare si cateva cunostinte tehnice in domeniul virtual. Chiar daca tu nu te pricepi foarte bine la asa ceva, cu siguranta, ai pe cineva apropiat care te poate ajuta cu multa placere in aceasta privinta.
  • Targurile de turism sunt din ce in ce mai numeroase si de mai mare amploare si reprezinta o ocazie perfecta pentru a prezenta atuurile pensiunii tale. Fa-ti cateva pliante interesante, o prezentare, poate cateva obiecte specifice zonei si organizeaza-ti un stand atractiv, care sa atraga clientii. Fii pozitiv, cu zambet pe buze, strange mainile celor dornici de a primi mai multe informatii si vei vedea ca aceste lucruri iti pot oferi mai multi clienti decat crezi.
  • Pune cateva bannere si postere in locuri bine plasate, in zone care sunt des vizitate de oameni dornici de aventura. Fotografiile trebuie sa fie musai de calitate superioara, sa contina imagini interesante, representative pentru afacerea ta.

In concluzie, conteaza foarte mult sa atragi vizitatori in pensiune pentru ca doar asa vei avea parte de profit de pe urma afacerii tale.

Articolul precedentCondiții speciale de desfășurare a bacalaureatului pentru 4 elevi din Neamț
Articolul următorCercetări în cazul a două tentative de viol