Agenţia Medicamentelor: „Nu s-au identificat neconformități la vaccinul împotriva difteriei și tetanosului”, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAgenția Națională a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale a testat, în ultima perioadă, probe de vaccin Imovax DT prelevate din seriile pentru care s-au semnalat reacții adeverse. Imovax DT este vaccinul împotriva difteriei și tetanosului.

ANMDM informează, asupra rezultatelor obținute în urma testărilor efectuate în laboratoarele sale, pe probe de vaccin Imovax DT ce aparține APP Sanofi Pasteur SA, Franța, că nu s-au identificat neconformități. Vaccinul Imvax DT care a ridicat suspiciuni a fost administrat copiilor în vârstă de 14 ani, în conformitate cu Calendarul aprobat al vaccinărilor în România.

„Precizăm că nu s-au identificat neconformități de calitate, rezultatele testelor de laborator fiind conforme cu specificațiile producătorului pentru produsul finit și monografia corespunzătoare din Farmacopeea Europeană”, au precizat reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentelor și Dispozitivelor Medicale. (Oana IOSUB-TOMA)

Articolul precedentISU NEAMŢ: Raport de iarnă (24 – 25 februarie)
Articolul următorIAŞI: Managerul Maternităţii „Cuza Vodă” a demisionat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.