După ce-au fost sesizați de un om care avea suspiciuni în privința unui transport de lemn, polițiștii din Farcașa au oprit autoutilitara respectivă, pe DN 17B, în ziua de 14 noiembrie. La volan era un tânăr de 25 de ani, din localitate.

“Documentele prezentate de conducătorul auto au fost verificate în bazele de date, însă, existând suspiciunea unei transport mai mare de lemn decât cel înscris în acte, polițiștii împreună cu inginerii silvici au inventariat materialul lemnos”, a declarat subinspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț. “În urma acestei activități, s-a constatat că zece piese inventariate au diametrele mai mari decât cele înscrise pe avizul de însoţire şi există în plus cantitatea de 7,30 mc lemn rotund răşinoase”. Cantitatea de lemn descoperită în plus a fost confiscată și predată Ocolului Silvic Poiana Teiului, iar firma care efectua transportul a fost amendată cu 3.000 de lei.

Cu câteva zile mai devreme, în timpul unei acțiuni desfășurate de Biroul de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii Forestiere Judeţene Neamţ, a fost oprit în trafic un bărbat de 41 de ani, care conducea un camion cu cherestea prin comuna Tupilați. În avizul de însoțire era trecută cantitatea de 12 mc, dar de fapt în mașină era în plus cantitatea de 2,43 mc.

“Verificările au fost extinse de polițiști, iar în urma unui control la punctul de lucru al societăţii comerciale expeditoare, s-a stabilit că aceasta nu a justificat provenienţa materialului lemnos expediat și, mai mult decât atât, s-a constatat o diferenţă de 70,07 mc cherestea  de diferite esenţe (răşinoase, gorun, stejar) între stocul scriptic şi stocul faptic al respectivului punct de lucru”, a mai precizat subinspectorul Elena Bulgărea. “Polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale a societății comerciale, cu amendă în valoare de 10.000 lei, şi au dispus măsura complementară de confiscare a volumului de 2,43 mc cherestea răşinoase esenţă molid transportat precum şi a valorii de 45.370,83 lei corespunzătoare volumului de 70,07 mc cherestea”. (C.M.)

Articolul precedentExplozie şi incendiu cu trei victime într-un bloc din Moineşti
Articolul următorȘef de grup infracțional prins la Piatra-Neamț! Prejudiciul este de 120.000 de euro!
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.