Acţiunea procurorilor DIICOT care au „deranjat” patronii a două bordeluri „deghizate” în spaţii de cazare s-a finalizat, târziu, în noaptea de 5 spre 6 noiembrie, cu reţinerea Danielei Pachiţanu, patroana Pensiunii „Dana” din cartierul Valea Viei, a Emiliei Costea – mâna dreaptă a d-nei. Pachiţanu, a Luminiţei Iulia Crăciun şi a lui Constantin Brînzei, patronul pensiunii „Red Rock”. Toţi sunt acuzaţi de constituire de grup infracţional organizat, proxenetism, trafic de persoane şi trafic de minori, iar ieri după-amiază au fost duşi la Tribunalul Neamţ, cu propunerea de arestare preventivă.

Afacerea „Red Rock” şi Pensiunea „Dana” – prostituţie la comandă, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Anchetatorii au percheziţionat cele două pensiuni şi au ridicat 20.000 de lei, despre care se presupune că provin din prostituţie. Totodată au fost audiate fetele pe care membrii grupării le foloseau şi a rezultat că unele dintre ele erau constrânse să accepte clienţii care le solicitau pe bază de comandă. Costea şi Crăciun executau întocmai ordinele primite de la şefii lor Pachiţanu şi Brînzei şi se ocupau cu găsirea clienţilor, plasarea fetelor, programarea „activităţii” şi strângerea banilor. Femeile nu primeau nici jumătate din sumele pe care le obţineau de la clienţi, iar cele care făceau „nazuri” erau convinse să se dea pe brazdă, cu ameninţări. Gruparea este ţinută sub observaţie de mai bine de un an şi jumătate, timp în care nu au fost monitorizaţi doar patronii şi ajutoarele lor, ci şi clienţii fideli ai celor două pensiuni.

În acte, afacerile celor două firme nu mergeau deloc. Având ca obiect de activitate „alte servicii de cazare”, firma Danielei Pachiţanu DA & PA SRL abia a pâlpâit în ultima vreme. Doar anul 2011 s-a încheiat cu un profit net de 1.910 lei, la o cifră de afaceri de exact 4.902 lei. Anul 2012 a fost, se pare, lipsit de activitate sau cel puţin de activitate înregistrată pentru că societatea figurează cu „zero” la toate categoriile. În 2013, tot cu zero angajaţi, Daniela Pachiţanu a raportat o cifră de afaceri de 1.290 de lei şi un profit de 190 de lei.
Firma administrată de Constantin Brînzei, Gamma Action SRL, are ca obiect principal „baruri şi alte activităţi de serviore a băuturilor” şi figurează cu trei puncte de lucru pe străzile Burebista, Republicii şi Bistriţei şi cu sediul principal pe strada Mărăţei, unde este Pensiunea „Red Rock”. Chiar dacă cifra de afaceri din ultimii trei ani este incomparabilă cu cea a firmei Danielei Pachiţanu, societatea a încheiat ultimii trei ani cu pierderi: 26.562 de lei în 2011, 29.786 lei în 2012 şi 61.682 lei în 2013. Vremuri de criză. De toate tipurile.

Cristina MIRCEA

Articolul precedentDNA ca DNA, dar DIICOT-ul …
Articolul următor2.533 de pietreni primesc ajutor de încălzire

2 COMENTARII

  1. Stiti ce nu se spune in rechizitoriu si este bine ticluit?! Faptul ca in pensiunea Dana au fost vazute figuri din zona politicului, ofiteri cu rand inalt de prin IPJ si multi altii care se erijeaza in aparatori ai legii!!! Dumneavoastra cum credeti ca a functionat prostitutia atata timp(se stia de cca 5 ani de zile) si nimeni nu a miscat vreun deget?!! Ofiterii care au facut filaje in zonele „minate” ar trebui sa puna la dispozitie toate inregistrarile si fotografiile in care apar diferite personalitati ale judetului care mergeau din cand in cand sa schimbe apa la fasole prin aceste bordeluri!! Chiar credeti ca toata lumea este un prost?! Ia intrebatii pe fostii angajati din aceste locatii cam pe cine au vazut pe acolo fregventand aceste locatii! Sau nu sunteti curiosi sa aflati?!

  2. DOMNU CETATEAN , sa schimbe ULEIUL , nu apa la fasole IAR OFITERII NU AU RAND CI RANG ,RAND PROBABIL NU SI dadeau la schimb de ulei ,, GRESARE ,, !

Comments are closed.