0:00

Afacerea mansardarea a dat faliment, ZCH NEWS - sursa ta de informații

 Moda anilor 2008 în care investitorul anvelopa termic un bloc și, în schimb, rămânea cu locuințele ce le construia prin mansardare, nu mai prezintă interes. Autoritățile locale spun că lipsa banilor i-a demoralizat pe cei care intenționau să demareze astfel de afaceri. În Roman, o singură firmă a “îndrăznit” să ceară pentru mansardare acordul proprietarilor – dintr-un bloc de pe strada Mihail Kogălniceanu – însă, în 2011, din cauza crizei schelele au fost date jos, iar firma a intrat în insolvență. “Nu a mai venit nimeni să se intereseze de un astfel de proiect. A venit criza, altfel puteau să mai fie astfel de investiții. Așa am pățit și la centrala ciupercă, pe care am conesionat-o la începutul anului, era și proiect gata pentru ea, însă investitorul a renunțat, a zis că nu mai are bani”, a declarat primarul Laurențiu Leoreanu.  În municipiul Roman, chiar dacă prețurile locuințelor au mai scăzut față de boom-ul din anii 2000, costul de peste 20.000 de euro pentru un apartament cât de cât modernizat îi descurajează pe mulți. Autoritățile locale spun că, încă de anul trecut, au depus documentațiile pentru construirea a încă cinci blocuri ANL, însă de la centru nu au primit niciun răspuns. Primarul Romanului spune că fondurile pentru locuințele sociale sunt blocate. Singura soluție ar rămâne investirea, din bugetul local, a aproape șase miliarde de lei vechi în amenajarea fostei grădinițe de la Agrana și transformarea ei într-un imobil în care pot locui mai mulți romașcani. (C.M.)

Articolul precedentMedicii se luptă cu Ministerul Sănătății
Articolul următorMedicii preferă ambulanța în locul elicopterului

1 COMENTARIU

 1. Dl primar tine foarte mult la imaginea sa de bun gospodar , are grija sa dea bine in presa , chiar in unul din ziarele de roman nu pot comenta nimic , la adresa dlui primar , a inceput cenzura mai ceva ca in anii 80.
  oamenii din Roman , o duc foarte greu , nu reusesc sa plateasca utilitatile , mai ales apa , pe care dl primar Leoreanu o sponsorizeaza si care de la 1 iulie va fi mai scumpa , , de ce se implica aici dl primar ? care e interesul lui . este el seful societatii de apa ? daca da inseamna ca el este vinovat de aceste scumpiri . Adevarul este ca 25% sau chiar mai mult sunt deconectati de la apa curenta , si vor urma altii si altii care vor ramane fara utilitati , atunci de ce investim intr-un serviciu pe care nu ni-l mai permitem ?
  Acu cateva zile dl primar facea evacuari din caminele internat ale unui liceu din oras ,dand exemplu , bineinteles ca nu conta ca afara ploua zdravan .
  La grajduri e ghetou , nu exista cuvinte sa poti descrie saracia si foametea de acolo ,locuri de munca nu sunt ,in schimb in primarie s-au angajat toti liderii rromi pentru a tine rromii sub control .
  Dl primar este rupt de realitate , da diplome de excelenta in stanga si in dreapta , vorbeste mult pe la tv , si cam atat .
  Parerea mea este ca trebuie sa investim in crearea de noi locuri de munca si apoi infrastructura se va dezvolta ..
  Is multe magarii in primarie si daca stai de vorba cu angajatii de acolo te sperii cate magarii se fac , si pe care dl primar le patroneaza ….

Comentariile sunt închise.