culita tarata 03

• Culiță Tărâță: Voi verifica și vom lua măsuri

Sâmbătă dimineața, la Cordun, ședința de comandament cu șefii de firme de construcții, a întârziat minute bune datorită (sic!) ziarului Ceahlăul marcă înregistrată. Mai exact, datorită articolului ”Pomanagii de la Consiliul Județean”, în care am prezentat situația foștilor vicepreședinți Mircea Pintilie și Mihai Fărcășanu, care și-au tras apartamente de serviciu.  Președintele Culiţă Tărâță, vizibil surprins și evident nemulțumit, a declarat că situația este gravă și că va verifica ce s-a întâmplat.

Întrebat direct dacă știe cine a semnat decizia de repartizare pentru Mihai Fărcășanu, Culiță Tărâță a declarat: ”Nu îmi amintesc să fi semnat așa ceva. Dacă am semnat, o să suport consecințele. Dar nu cred că am făcut-o. Cu domnul Mihai Fărcășanu am  mai avut o experiență neplăcută, când el a semnat, în locul meu, o prelungire pe doi ani pentru un doctor, deși nu avea dreptul să o facă. Promit să fac foarte repede o verificare, să vedem cum s-au petrecut lucrurile și să vedem cum recuperăm locuințele pentru cei care au nevoie. Este adevărat că am declarat că avem nevoie de locuințe pentru medici, dar nu am știut că există această situație”.

Reamintim cititorilor noștri că repartizarea s-a făcut pe baza a două hotărâri ale Consiliului Local Piatra Neamț, din 2010 pentru Mircea Pintilie și din 2011 pentru Mihai Fărcășanu. Va fi interesant ce justificări vor fi găsite pentru repartiții și, mai ales, pentru faptul că aceștia și-au păstrat apartamentele. Plus, desigur, dacă repartiția a fost semnată de președintele Culiță Tărâță.

Actualii vicepreşedinţi resping astfel de practici

Am încercat să luăm legătura cu actualii vicepreședinți, pentru a consemna punctul lor de vedere asupra acestei situații. Dan Manoliu, navetist de la Roman, ne-a declarat: ”Primirea unui apartament de serviciu nu mi se pare normală. Nu sunt distanțe în județ care să justifice o astfel de repartiție. În cazul în care beneficiarul mai și locuiește în orașul reședință de județ, deja mi se pare că este un lucru anormal. Din alt punct de vedere, cred că ar fi necesar ca, la nivelul Consiliului Județean Neamţ, să existe o garsonieră/un apartament care să fie liber pentru situații speciale. Trebuie să stai în Piatra Neamț, de exemplu, pentru coordonarea situațiilor de urgență, gen deszăpezire. Sau vin niște musafiri”.

Emilia Arcan, rezident de Piatra Neamț, se declară categoric împotriva acestor ”practici”: ”Sub nicio formă nu sunt de acord cu așa ceva. Nici nu știam, acum aud, de la dumneavoastră, despre această situație. În niciun caz nu pot fi de acord cu asta. Nu trebuie să profiți de funcție și să-ți faci favoruri”.

ceahlaul 127

Valentin BĂLĂNESCU

1 COMENTARIU

  1. Bvo domnule ..care esti, aici nu vezi care sunt oamenii tai ! felicitari si la mai multe realizari pe … linie de partid.

Comments are closed.