aeroport iasiUn nou terminal de 3.600 de mp a fost inaugurat, sâmbătă, 17 octombrie, la Aeroportul Iaşi, după o investiţie de 11 milioane de euro. Conducerea aeroportului declară că, din decembrie, va fi introdusă o nouă cursă, spre Istanbul, pe lângă cele anunţate deja spre Bucureşti, Paris, Londra, Roma şi Munchen.

La eveniment au participat câteva sute de persoane, între care oficialităţi locale şi judeţene, parlamentari, şefi de instituţii, dar şi localnici. Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan, a ţinut o scurtă slujbă, el precizând apoi că aeroportul ieşean va putea fi utilizat şi de cetăţeni din Republica Moldova.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului din Iaşi, Marius Bodea, a anunţat că, începând din 9 decembrie, va fi introdusă o nouă cursă pe aeroportul ieşean, către Istanbul, care va fi operată de Tarom. Noul terminal, al treilea, are o suprafaţă de aproximativ 3.600 de metri pătraţi, are şase birouri check-in şi va asigura o capacitate de procesare de 320 de pasageri pe oră. Celelalte două terminale vor fi, la rândul lor, funcţionale, acestea fiind însă de mai mici dimensiuni. Conducerea Aeroportului din Iaşi susţine că noul terminal va deveni complet operaţional în 25 octombrie, când vor fi introduse cele cinci curse anunţate către Bucureşti, Paris, Londra şi Roma, toate operate de Blue Air, şi München, operată de Tarom.

“În urmă cu trei ani, pe Aeroportul din Iaşi aveam o singură cursă externă, către Viena, acum vorbim de 14 rute, iar lucrurile se schimbă cu o dinamică uimitoare. Cursa spre Istanbul, pe care o introducem din 9 decembrie, este una foarte importantă, pentru că Istanbulul îşi propune să ajungă aeroportul numărul doi în lume, ca trafic, după Atlanta din Statele Unite. Practic, Iaşiul va fi legat de întreaga lume”, a spus Marius Bodea, preşedintele CA al Aeroportului din Iaşi. (ZCH NEWS)

Articolul precedentTÂRGU NEAMŢ: Poftiţi la Iarmaroc! GALERIE FOTO
Articolul următorA fost găsit autorul accidentului mortal de la Sagna
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.