0:00

Adolescent înecat în acumularea de la Deleni, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiO tragedie s-a abătut asupra unei familii din Moreni, comuna Deleni din județul Vaslui.În această seară, 11 mai, în jurul orei 19,30, un băiat de numai 16 ani s-a aruncat în apele acumulării din localitatea natală și nu a mai reușit să iasă la suprafață.

Un trecător care a avut întreaga scenă a anunțat serviciile de urgență.

12 pompieri militari de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență  „Podul  Înalt” Vaslui au plecat în căutarea adolescentului cu două bărci pneumatice, două autospeciale, un echipaj de paramedici cu ambulanță SMURD Terapie Intensivă Mobilă și două echipaje de căutare –salvare din medii ostile.

După mai bine de o oră de căutări, pompierii au scos la suprafață corpul neînsuflețit al băiatului.

Pompierii atrag atenția asupra pericolelor la care se expun cei care practică înotul sau care se scaldă în ape traversate de curenți puternici, lacuri, canale de irigaţii sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile sunt nămoloase sau pline de plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci și îi sfătuiesc să utilizeze doar spațiile special amenajate pentru acest tip de sport sau pentru divertisment.

Angela Croitoru

Foto: ISU Vaslui

Articolul precedentEugen Țapu-Nazare, PNL Neamț: ”Legea offshore votată în Senat, pas decisiv spre independența energetică”
Articolul următorDoi răniți după o coliziune în Săbăoani
ZCH News
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.