reclama autocenter

După câteva zile de investigații, polițiștii din Roman au reușit să-i prindă pe autorii unei tâlhării comise în noaptea de 6 spre 7 martie, în parcul municipal din oraș. Este vorba despre o femeie, în vârstă de 39 de ani, și un tânăr de 23 de ani, ambii din Roman.

“Cele două persoane au fost identificate imediat după faptă, însă se sustrăgeau urmăririi penale, fiind depistate și reținute ieri, 12 martie. Anchetatorii au stabilit că o femeie a ademenit în parc un bătrân în vârstă de 76 de ani, unde atât ea, cât și tânărul de 23 de ani l-au agresat și i-au luat banii – 650 de lei. Astăzi, 13 martie, cei doi vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunerea de arestare preventivă, sub acuzația de tâlhărie calificată”, a precizat inspectorul Elena Bulgărea, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț.

Sfaturile polițiștilor pentru preîntâmpinarea situațiilor în care ați putea fi victimizat:

  • Evitați drumurile întunecate și parcurile izolate, folosiți străzi si locuri iluminate, chiar daca faceți un ocol!
  • Evitați situațiile violente de pe strada!
  • Nu afișați ostentativ obiecte de valoare (lănțișoare, brățări, telefoane)! Evitați transportarea unor sume mari de bani, fără măsuri de siguranță! Evitați dialogul cu persoane în stare de ebrietate sau persoane necunoscute!
  • Nu acceptați compania persoanelor necunoscute, mai ales a celor de sex feminin. Ele pot fi autoare sau complice la tâlhării!
  • Dacă sunteți în stare de ebrietate, rugați personalul de la bar să vă comande un taxi. Nu acceptați sa fiți conduși spre casa de persoane necunoscute!
  • Nu frecventați localurile de condiție îndoielnică în zilele de salariu sau când aveți asupra dumneavoastră bani!
  • Nu acceptați niciodată ofertele de găzduire făcute de persoane necunoscute sau pe care abia le-ați cunoscut la un pahar de alcool! Aceste persoane activează de regulă în jurul gărilor, autogărilor, barurilor, sălilor de joc și birturilor de cartier. (C.M.)
Articolul precedentPreședintele Consiliului Județean Neamț n-are voie la Bruxelles
Articolul următorProteste în Sănătate: Sanitas a decis declanșarea conflictului de muncă
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.