0:00

Acuze și explicații la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”, ZCH NEWS - sursa ta de informații

* un părinte acuză că fata lui a fost jignită de profesorii de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida”
* la aceeași unitate școlară, o profesoară este acuzată că ar fi lovit un elev
* „Sunt lucruri înțelese greșit. Cred că sunt anumite persoane care vor să murdărească imaginea școlii”, a declarat Lucica Boroș, directoarea  Liceului „Dimitrie Leonida”

Profesoara de Geografie, Iulia Marin de la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Piatra Neamț, împreună cu directoarea Lucica Boroș sunt acuzate de un părinte pentru rele tratamente aplicate fiicei lui, care este elevă în clasa a VI-a la unitatea școlară amintită. Mai mult, un elev susține că a fost agresat de profesoara Iulia Marin de față cu directoarea liceului.

Toader Adrian Marian, tatăl elevei F.M., povestește că este nemulțumit de atitudinea profesoarei de geografie care i-a jignit fata spunându-i că este „mazacă și jegoasă”. Potrivit părintelui supărat, eleva a fost dusă în fața clasei și jignită de față cu toți elevii. Scena s-a produs după ce Karina Florentina s-a murdărit în timpul pauzei, timp în care s-a jucat cu alți colegi. Când s-a întors la ore profesoara de geografie i-ar fi făcut observație și ar fi jignit-o pe elevă pe motiv că este murdară. Pe lângă asta, eleva ar fi fost dusă și la directoarea Lucica Boroș, care a jignit-o la randul ei. Tatăl fetei spune că a încercat să vorbească cu profesorii și cu reprezentanții liceului, dar spune că nu a găsit înțelegere.

„M-am dus la școală și le-am întrebat pe profesoare de ce spun unui copil că e răpănos, jegos. Le-am spus să le predea orele pe care le au de predat, că nu e de datoria lor să îi facă observație copilului meu”, a declarat Toader Adrian Marian.

Omul spune că a fost și la Poliție și a depus plângere deorece fata ei se simte rușinată de incident și din cauză că unii copii o jignesc în continuare în urma scenei produse de profesoara de geografie. Drumul părintelui care își caută acum dreptatea s-a oprit și pe la Inspectoratul Școlar, dar după cum a precizat, la momentul în care a făcut vizita nu era niciun inspector.

O altă acuzație, la adresa profesoarei Iulia Marin, vine de la elevul Dorian Constantin Catană, fost elev în clasa a XI-a C, care relatează că în urmă cu aproximativ  4 săptămâni a fost lovit de profesoara Iulia Marin de față cu directoarea Lucica Boroș. Incidentul s-ar fi petrecut din cauză că elevul a întârzit la ore. Reprezentanții Inspectoratului Școlar recomandă celor care sunt nemulțumiți de comportamentul profesorilor să înainteze sesizările și către inspectorat.

„Suntem consternați de faptul că există cadre didactice care nu au putut identifica metode psihopedagogice adecvate în astfel de situații încât să nu fie lezată persoana elevului. Sunt revoltat și regret că mai sunt profesori care aplică metode de educare din secolul al XIX-lea. Dacă aceste sesizări vor veni și la noi, procedura ne obligă să întreprindem acțiuni de identificare a realităților și a factorilor responsabili. Asemenea fapte sunt analizate de Comisia de Disciplină din școală”, a declarat prof. Viorel Stan, inspector școlar general al IȘJ Neamț.

Profesorii răspund

Profesoara Iulia Marin  spune că lucrurile au fost interpretate greșit și că n-ar fi jignit niciodată fata. Cât despre elevul Catană, aceasta a adăugat că și-a depus cerere de retragere înainte de a afla că va fi exmatriculat pentru nenumărate abateri. Tototdată, profesoara spune că vizita tatălui la școală a fost una neplăcută.

„Fata a venit îmbrăcată inadecvat la școală. I-am atras atenția în momentul în care se juca cu o altă colegă de-a ei în clasă și avea  alte procupări în timpul orei. I-am spus ca un sfat să vină de acasă cu haine curate. Nu pot să știu cum a interpretat ea și ce le-a spus părinților, dar tatăl ei a venit foarte supărat la școală și a început să țipe la noi, spunându-ne că noi ar trebui să ne vedem doar de ore. Am fost la un pas să chemăm poliția. Cât despre elevul care mă acuză că l-am lovit, să aducă dovezi. V-a spus câte invective mi-a adus mie și colegilor mei? Că nu venea la ore? Că deranja orele altor profesori, că este cercetat de poliție pentru un furt din școală? Elevul și-a înaintat cerere de retragere pentru că știa că va fi exmatriculat. Copiii părintelui supărat sunt înscriși la școala noastră cu ajutorul fostului director Aisăchioaie, pentru că ei nu sunt din circumscripția noastră. Fostul director este vecin cu domnul Marian”, a spus profesoara  Marin.

Directoarea spune că acuzele sunt nefondate și că regretă că numele liceului este târât în asemenea situații.

„Sunt atâtea lucruri bune care se fac în școala noastră și îmi pare rău că nu se aude nimic despre ele, dar pentru niște acuze aduse de un părinte supărat imediat se murdărește numele liceului. De când sunt directoare am făcut tot ce mi-a stat în putere ca în acest liceu lucrurile să meargă bine. I-am explicat tatălui că pe lângă orele predate la clasă noi facem și educație cu elevii. Face parte din procesul instructiv-educativ. Nu ne rezumăm doar la ore. Cu tatăl fetei am colaborat foarte bine până acum. Nu văd fondată această ieșire a lui. Despre jigniri, nu este adevărat. Nimeni nu a jignit eleva. Dacă profesoara i-a dat un sfat nu înseamnă că a învățat-o de rău. Despre Catană pot să vă spun că nu mai este elev al acestui liceu și cu toate acestea ne vizitează liceul în fiecare zi. Încearcă în fiecare zi să intre în liceu pe motiv că are o prietenă aici. I-am interzis să mai intre, dar cu toate acestea insistă. A fost un copil care a creat probleme tuturor. Am crezut că va înțelege, i-am mai dat o șansă, dar nu s-a îndreptat. Sunt lucruri înțelese greșit. Cred că sunt anumite persoane care vor să mudărească imaginea școlii”, a spus Lucica Boroș.

Marian TEODOROF

Articolul precedentFuge premarii sau se predă?
Articolul următorLa Piața Centrală, Flori pe alese, pomi pe „culese”

3 COMENTARII

  1. cazul seamana cu cel de la poliție unde FILIP bate o minora .Doamna boros e sora directoarei de la scoala nr 1 unde a fost gasita INCOMPATIBILA doamna SIMIONICA. Domnul stan se poate sesiza din presa dar acum culege roadele atitudini sale fața de liceul respectiv unde SCANDALURILE continua iar acum e obligat sa ia masuri DISCIPLINARE SI POATE DEMISIONEAZA

  2. Este adevarat ce spun acei elevii…D_na prof Iulia Marin are un comportament de(…) nu numai ca (…).Sa ii aducem la cunostinta chiar daca are vechime in acea scoala nu vom mai tolera jicnirile ei. Poate I.S.J Neamt va lua o masura. D_na prof. este membru in Consiliul de Administratie a scolii ce masuri sa se ia acolo? Oare I.S.J Neamt nu stie pe cine a numit director adjunct? o persoana care a fost demisa in urma cu multi ani din functie pe motive de incompetenta… Se dau note explicative ca la politie in acea scoala, am 20 de ani in sistem dar sa dau nota explicativa ca un coleg a gresit o nota!!!! scuza_ti dar avem o conducere „”a la Caragiale””, Poate d_nei director Boros Lucica ii este rusine si ii ia apararea d_nei Iuliei Marin dar ar fi corect sa fi spus cum tipa si urla la ea acea doamna

  3. la aceasta scoala in acest an sa furat televizorul din cancelarie calculatoare si gardul din corpul de la vinatori iar ISJ SE FACE CA NU STIE NIMIC poate afla din presa

Comentariile sunt închise.