pol locala sediu

* un cetățean îl acuză pe adjunctul Cristian Vornicu de fapte de corupție, comportament indecent în timpul serviciului și de management defectuos

* „Nu sunt decât aspecte inventate”, spune Vornicu

* „Consiliul Local și Primăria s-au sesizat și am încercat să stabilizăm situația acolo”, a declarat viceprimarul Aurelia Simionică

În ultima perioadă, pe site-ul domnuleprimar.ro au apărut mai multe sesizări cu privire la activitatea desfășurată de conducerea Poliției Locale Piatra Neamț. În fapt, sub protecția anonimatului, un cetățean îl acuză pe Cristian Vornicu, directorul adjunct al instituției amintite, de fapte de corupție, comportament indecent în timpul serviciului și de management defectuos. Cristian Vornicu, director adjunct al Poliției Locale Piatra Neamț spune, în schimb, că tot ceea ce se întâmplă și toate acuzele care i se aduc nu sunt decât minciuni menite să distrugă imaginea personală, dar și a instituției pe care o reprezintă. Numele celui care face toate aceste acuzații nu este cunoscut în mod oficial.

„Acuzele nu au nicio bază”

”Toate aceste acuze și denigrări durează încă din anul 2009. Respectiva persoană, care este unul dintre colegii noștri a făcut reclamații peste tot, inclusiv la Ministerul de Interne și la Camera Deputaților. Acuzele aduse nu au nicio bază, mai ales că în urma reclamațiilor atât eu, cât și instituția pe care o reprezint, de-a lungul anilor, am fost controlați în mai multe rânduri, de mai multe comisii, inclusiv de cei de la audit intern. În rapoartele primite se arată că nu au fost găsite nici un fel de nereguli, atât în ceea ce privește conduita mea și a colegilor, cât și în privința managementului. Au venit trei controale de la audit și nu s-a găsit nimic, am avut un control și de la SRI, pe documente clasificate, dar aici nu deținem astfel de documente, am fost audiați și de prefect și de conducerea Primăriei Piatra Neamț, iar acum așteptăm un control de la București, de la Agenția Națională a Funcționarilor Publici. Tot ceea ce apare în plângerile colegului nostru nu sunt decât aspecte inventate. Din 2009 și până în 2013 am primit trei rezoluții, de la parchet, prin care s-a dat neînceperea urmăririi penale. Nu avem ce să-i facem mai ales că dumnealui este și cercetat pentru furt și până nu se primește o rezoluție nu poate fi dus la comisia de disciplină. Mai mult decât atât, toate plângerile și reclamațiile care le depune sunt făcute în numele mai multor persoane de identitatea cărora se folosește, o parte dintre acestea fiind plecate din sistem. Eu personal am depus plângere la Parchet pentru fals privind identitatea, uz de fals și denunț calomnios. Acum aștept decizia justiției”, a declarat Cristian Vornicu, director adjunct al Poliției Locale Piatra Neamț.

„În continuare sunt nemulțumiri”

Conducerea Primăriei Piatra Neamț cunoaște subiectul acestui scandal, însă nu poate face mare lucru. Din punct de vedere legal, Primăria a atenționat în nenumărate rânduri instituția din subordine.

”Au fost mai multe sesizări cu privire la ceea ce se întâmplă acolo. Nu mai departe de luna iunie a fost acolo o comisie de control din cadrul Primăriei, însă nu au fost constatate ilegalități. Reclamațiile făcute de acel domn au caracter strict personal și nu sunt susținute de ceilalți angajați. Au fost chiar și în audiență, iar eu personal i-am îndrumat să-și rezolve problemele pe căile legale dacă nu sunt mulțumiți. Consiliul Local și Primăria s-au sesizat și am încercat să stabilizăm situația acolo, dar după câte se pare în continuare sunt nemulțumiri”, a precizat Aurelia Simionică, viceprimar al municipiului Piatra Neamț.

„Oamenii s-au dezis”

Cazul a ajuns și la urechile prefectului George Lazăr care a fost nevoit să soluționeze plângerile depuse de reclamant la Guvern, Prefectura fiind instituția care reprezintă Palatul Victoria în teritoriu. Concluzia a fost cam aceeași, plângerile depuse de funcționarul nemulțumit de conducerea Poliției Locale nu sunt fondate și nu fac altceva decât să destabilizeze activitatea Poliției locale Piatra Neamț.

”În urmă cu aproximativ trei săptămâni, i-am chemat pe toți cei care semnează petițiile trimise la forurile de la București. În urma discuțiilor purtate cu ei, în jur de şapte persoane, am înțeles că reclamațiile respective sunt făcute în numele lor însă aceștia nu au nici un fel de legătură și nu au semnat nimic, de fapt fiind vorba despre o singură persoană care se ocupă cu așa ceva. Oamenii s-au dezis, iar în urma audierilor am făcut procese verbale, pe care persoanele în cauză le-au semnat. Totodată am stat de vorbă și cu primarul municipiului, cu domnul Gheorghe Ștefan și l-am atenționat cu privire la situația de la Poliția Locală. Am primit asigurări că lucrurile se vor îndrepta și situația va fi ținută sub control și eu sper că așa se va întâmpla”, a spus George Lazăr, prefect al județului Neamț.

 pol locala reclamatie

Irina CĂLIN

Articolul precedent„Scriitorii au făcut din totdeauna mult zgomot”
Articolul următorCaravana cu distracția, riveranii cu nervii la Pământ

3 COMENTARII

  1. Adevarul este ca acesti politisti nu fac mai nimic. Ii vad mereu in parcare la Kaufland unde mananca mici, se plimba cu masina prin oras fara sa intervina la actele de indisciplina care apar. Se vede ca nu sunt de meserie. Dar este o paine de mancat , se pare. Noaptea nu dai de urma lor. In zona postei din Maratei indivizi dubiosi care ies din baruri urla in fiecare noapte. Nu vezi picior de politist !

  2. AU inceput FARFUII sa se incaiere intre ei !OK ce sa ceri la niste ciobeni , pe unde se duc ,trec , misca sunt numai cu miloaga ,ptr ei ar trebui sa fie zi de DANIE in fiece zi . LE au dat masina noua ,dar ei la cat de incapabili sunt ,nu stiu nici so bage ca lumea in viteza ! ei atata stiu , sirene, tomfe si sa umble cu HAMURILE alea reflectorizante pe ei , SE VAD probabil ca politistii metropolitani din LONDRA , numai ca aceia nu stau sa baleasca pe langa gratare , terase, dupa o bucatica si sa se bata cu palma peste buft , MAI BEU O BERE , niste jighimele !

Comments are closed.