Cu mare înțelegere față de proceduri, hârtii care trebuie întocmite și, în general, activitățile care presupun timp, rudele unei bătrâne de 91 de ani din satul Unghi, comuna Dragomirești, al cărei post de poliție este subordonat secției Ștefan cel Mare, nu înțeleg cum este posibil ca polițiștii să nu fi prins până acum niciunul din hoții care au jefuit femeia. În ultimul an, bătrâna s-a trezit, de două ori, fără hidroforul din fântână, iar acum, după Paște, niște indivizi au intrat, noaptea, peste ea în casă. I-au luat tot ce-au găsit în congelator, televizorul plasmă, portofelul – în care nu erau bani, dar erau actele femeii, și găinile din coteț. Mai mult, au bruscat-o, au împins-o și au amenințat-o să nu anunțe poliția. Nu e vorbă, că și până acum când a anunțat-o, tot n-a văzut vreun rezultat.

„Ea e la o margine de sat și probabil că astfel de lucruri li se întâmplă mai multor bătrâne de prin județ, care sunt în aceeași situație”, ne-a declarat o nepoată de-a victimei. „Lipsa de reacție a polițiștilor, care într-un an de zile n-au reușit să stabilească cine sunt hoții, îi încurajează pe cei din urmă. Și deja discutăm despre un lucru demonstrat. Dacă de primele două ori n-au intrat în casă, acum, când ea a ieșit pentru că a auzit zgomot, n-au avut nicio rezervă în a da buzna. Evident că s-a speriat și o astfel de experiență, la vârsta ei, nu e doar traumatizantă, dar e și cu risc vital. Cât îi trebuie unui bătrân ca să-i stea inima? Eu nu zic, probabil că s-au făcut cercetări, dar n-au reușit să treacă de nivelul de «cerc de suspecți», însă impresia pe care o lasă polițiștii, cel puțin cei tineri abia intrați în pâine, este că-i interesează foarte puțin ce se întâmplă cu astfel de bătrâni și sunt preocupați de alte lucruri”.

De la poliție am aflat doar că s-a înregistrat un dosar de tâlhărie și se fac cercetări. Poate măcar de data asta vor avea rezultate concrete și răufăcătorii care au evoluat de la furt, la tâlhărie vor fi prinși înainte de a mai comite vreo nelegiuire. (C.M.)

Articolul precedentPhoenix, Talisman şi Vacanţa Mare la Piatra Neamţ
Articolul următorAdministrarea municipiului Piatra Neamț văzută din curtea liberalilor. Comunicat
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.

2 COMENTARII

  1. Posibil sa aiba mai multa pofta de munca si dorinta de afirmare cei tineri abia intrati…desi nici nu ar trebui facute discriminari de genul, dar fie. E cam greu sa faci cercetari cand tu faci treaba de secretariat non-stop avand zile cand scoti capul din hartii abia cand pleci acasa. Asa e Romania…..nu cred ca ar trebui puse chestii de genul pe umerii lor in opinia mea, spun asta pentru ca am o alta perspectiva asupra vietii si meseriei de politist, desi NU sunt unul dintre ei.

  2. Dar responsabilitatea unei bătrâne lăsată singură, La 91 de ani, intr-un vârf de deal si fără vecini împrejur, cui ii rămâne?
    Si dacă au mai furat-o de doua ori, până acum…ce măsuri ați luat…stimate rude???

Comments are closed.