Acuzații de fals și uz de fals în PP-DD, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Scandalul din PP-DD Neamț, generat de plecarea din partid a consilierului județean Ștefănuț Ploscaru, începe să capete noi valențe, după ce, pe plan național, au apărut acuzații la adresa conducerii partidului, că ar fi uzat de falsuri pentru a-i exclude pe toți cei care au părăsit PP-DD.

În Neamț, pe 11 septembrie, la Consiliul Județean a fost înregistrată opțiunea lui Ploscaru de a se înscrie în UNPR. Pe data de 12, erau înregistrate două adrese din partea PP-DD, prin care erau anunțate mai multe excluderi din partid. Această adresă avea data de 9 septembrie, dar, cum spuneam, a fost depusă la CJ Neamț abia pe 12.

Din acest moment au început controversele. Ciprian Șerban susține că Ploscaru este exclus din partid și trebuie înlocuit. Ploscaru susține că hotărârea Biroului Național de Coordonare al PP-DD este ciudată, că există corecturi pe ea, care trimit cu gândul la o antedatare, pentru ca ea să devină funcțională și să-și producă efecte. Practic, destul de puțin voalat, se face trimitere la o încadrare, care, juridic vorbind, bate spre fals și uz de fals, în condițiile în care și alți potențiali consilieri, aflați în rezerva de supleanți, sunt excluși printr-o hotărâre de asemenea cu ștersături și modificări.

Cert este că în PP-DD exodul continuă și generează scandaluri. Teoria lui Ploscaru, că hotărârea este antedatată, pare să primească o confirmare tocmai din Timișoara, unde un parlamentar PP-DD, senatorul Ioan Iovescu, a precizat că va cere demisia întregii conduceri a PP-DD, în frunte cu președintele Simona Man, în cadrul Comitetului Executiv Național al PP-DD. Totul este legat un presupus fals făcut de președintele organizației locale, Alice Man.

Acuzații de fals și uz de fals în PP-DD, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Conform unui jurnalist cunoscut din zonă, Ovidiu Zară, «pentru a ”stopa” plecarea din partid a consilierilor locali, județeni, primari și viceprimari, conducerea națională a PP-DD a recurs la o mișcare ilegală: toți cei care au părăsit formațiunea condusă de Simona Man au fost excluși, luni, ”oficial” din partid prin intermediul unei hârtii antedatată cu 10 septembrie 2014». Falsul ar fi fost confirmat chiar de senatorul de Timiș, care, conform PS News, a declarat: «Eu unul nu intru în astfel de jocuri murdare. Nu o să fiu de acord să scoatem hârtii antedatate. E aiurea să vrem să ne dăm mari și tari prin falsuri».

Dacă spusele consilierului Ploscaru și ale senatorului de Timiș se confirmă, este posibil ca documentele emise de conducerea centrală a partidului să fie preludiul unor procese penale, care să îngroape definitiv partidul, iar în Neamț să permită UNPR-ului să-l folosească fără probleme pe Ploscaru pe post de consilier județean. (V. BĂLĂNESCU)

Articolul precedentChipuri politice locale, o puşcă de vânătoare, plus o durere
Articolul următorPoetul Gheorghe Tomozei la Teatrul Tineretului

1 COMENTARIU

  1. Nu ar fi pentru prima data cand se face asa ceva. La Borlesti dupa decesul unui consilier local membru PP-DD, in loc sa fie confirmat urmatorul de pe lista, cel cu nr. 4 a fost emisa o adresa cum ca organizatia judeteana il sprijina pe cel de pe locul nr. 9. Exista in acest sens si o plangere depusa la Prefectura jud. Neamt, ba mai mult a fost sesizata si conducerea centrala a PP–DD dar fara nici un raspuns pana acum.

Comments are closed.