scoala 4 01

Înainte cu câteva zile de întâmpinarea elevilor, reprezentanții Școlii Gimnaziale „Elena Cuza” din Piatra Neamț se bucură că nu nu vor mai avea „pază” pemanentă la centrala care încălzește unitatea. Concret, în perioada vacanței de vară, la școală, s-au făcut câteva îmbunătățiri, cea mai importantă dintre ele constând în schimbarea canalului termic. Potrivit datelor Primăriei Piatra Neamț, numai pentru această lucrarea au fost alocați 70.000 de lei. Suma totală a depășit, totuși, 100.000 de lei, din cauza unor lucrări și investiții neprevăzute. O sumă importantă despre care conducerea școlii spune că reprezenta o necesitate stringentă.

„Din cauza conductelor vechi, se înregistrau pierderi mari. Mai rău era că la centrala termică era nevoie tot timpul de un om, deoarece erau probleme cu presiunea apei care ajungea în centrală. Schimbarea canalului termic era o necesitate stringentă. Din punct de vedere tehnic era foarte greu să se intervină la tubulatură atunci când apărea o defecțiune, deoarece aceasta trecea pe sub clădirea școlii, ceea ce făcea aproape imposibilă stabilirea cu exactitate a locului în care trebuia să se intervină”, a spus prof. Anton Gherghiu, directorul Școlii Gimnaziale „Elena Cuza”.

Pe parcursul lucrărilor, s-a constatat că au fost colmatate caloriferele vechi și a fost nevoie de altele. Ca o concluzie, așa cum ne-a precizat directorul unității școlare, problema pierderilor de apă s-a rezolvat. Directorul unității ne-a mai precizat că lucrările de canalizare au fost realizate de firma SC PIAL SRL din Piatra Neamț. Ambițiile de a aduce noi îmbunătățiri la locul în care elevii, cât și prichindeiii de grădiniță își petrec o mare parte din timp, nu au scăzut. Pe viitor, aici se doresc a fi făcute și alte îmbunătățiri.

„Am vrea ca, pe viitor, să reabilităm termic și celelalte etaje și să înlocuim parchetul de la sala de sport, care este vechi. Am dori să putem pune la punct și o sală multimedia. Vrem să mai cumpărăm și câteva costume populare pentru trupa școlii.  Depinde foarte mult de resursele finaciare de care vom dispune și de sprijinul primăriei”, a mai adăugat directorul Gheorgiu.

La Școala „Elena Cuza”, trec pragul unităţii de învăţământ, în fiecare zi a anului școlar, aproximativ 1.000 de preșcolari și elevi. (M. TEODOROF)

Articolul precedent… pe scurt …
Articolul următorRomânia în recesiune tehnică / Guvernul pregăteşte Crăciunul pentru alegători!