0:00

Actualizare: Doar un băiat (V.S.) este liber, în vreme ce 3 sunt cercetați sub control judiciar și unul este arestat preventiv. Valentin Cosmin Ticu (22 de ani) este singurul care a primit mandat emis de Judecătoria Târgu Neamț. Până astăzi, 14 decembrie, el nu a contestat decizia, așa că va rămâne după gratii de Crăciun.

Actualizare: VIDEO – Târgu Neamț: Percheziții cu mascații la 5 tineri, reținuți pentru incendiere, ZCH NEWS - sursa ta de informații

Trei băieți, în vârstă de 17 ani (V.T., N.T-P și N.B.), au fost plasați sub control judiciar pentru 60 de zile, de Parchetul Târgu Neamț.

**** Știre inițială ****

Cinci tineri cu vârste între 17 și 23 de ani, din Lunca (Vânători- Neamț) vor fi duși la instanță astăzi, 12 decembrie, cu propunere de arestare preventivă. Aceștia (V.C.T., V.S., V.T., N.P.T, N.B.) sunt acuzați că au incendiat autoturismul unui tânăr de 21 de ani, din localitate, din răzbunare. Au vrut să fure catalizatorul, dar fiindcă piesa lipsea, unul dintre ei a dat foc mașinii. Doi dintre suspecți urmează să împlinească 18 ani, așa că este posibil să aibă parte de o aniversare cu restricții decise de Judecătoria Târgu Neamț.

Polițiștii orașului Târgu Neamț și cei ai Secției Rurale Târgu Neamț și cu sprijinul mascaților din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale al IPJ Neamț au descins ieri la locuințele celor 5 suspecți. Acțiunea a făcut ceva vâlvă în zonă, mai mulți localnici adunându-se pe stradă. La percheziții au fost căutate hainele cu care aceștia erau îmbrăcați în noaptea de 4 spre 5 decembrie, când au dat atacul. Odată găsite mare parte din obiectele de îmbrăcăminte, ei au fost reținuți și audiați. „La data de 11 decembrie a.c., polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Târgu Neamț au documentat activitatea infracțională a cinci tineri cu vârste cuprinse între 17 și 23 de ani, din localitatea Vânători-Neamț, bănuiți de comiterea infracțiunilor de tentativă de furt și distrugere. Din cercetările efectuate până în prezent a reieșit că, în noaptea de 4 spre 5 decembrie 2021, cei în cauză s-ar fi deplasat la imobilul unui tânăr, de 21 de ani, din Vânători-Neamț, unde ar fi încercat să sustragă catalizatorul de la autoturismul persoanei vătămate, ce era parcat în apropierea locuinței. Întrucât aceștia au constatat lipsa componentului în cauză, unul dintre tineri ar fi incendiat autoturismul, fiind distrus în proporție de 90%”, a declarat Georgiana Pușcașu, purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț.

Anchetatorii au o serie de probe care vor fi prezentate în instanță pentru susținerea cererii de arestare preventivă. Tinerii au fost reținuți 24 de ore, urmând ca până spre seară să afle ce hotărăște instanța în privința libertății fiecăruia din cei implicați.

C. IORDACHE

Articolul precedentSute de joburi în Neamț, la final de an
Articolul următorPiatra-Neamț: Un șofer a accidentat o femeie pe trecerea pentru pietoni