ACTUALIZARE 2: Pompierii au stabilit cauza incendiului din blocul turn: scurtcircuit la instalația electrică. Blocul nu are încălzire, iar cei mai mulți dintre locatari folosesc calorifere electrice. Instalația electrică este veche și nu rezistă atâtor consumatori, așa încât cedează câteodată. Garsoniera în care a izbucnit incendiul era, de asemenea, încălzită cu un calorifer electric alimentat de la priză printr-un prelungitor.

**************

ACTUALIZARE 1: Garsoniera în care a izbucnit incendiul a ars în totalitate. Temperatura a afectat tâmplăria locuinței de la etajul superior, iar apa folosită de pompieri pentru stingere a inundat garsoniera de la etajul I. ”Persoana care a fost transportată la spital este o femeie de 46 de ani, care locuiește în garsoniera alăturată celei în care a izbucnit focul”, a precizat lt. Marcel Bucur Țepeș, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț. ”Pacienta era intoxicată cu monoxid de carbon, avea hipertensiune arterială și suferise un atac de panică. Militarii care au intervenit pentru lichidarea focului au mai evacuat încă 3 persoane. Restul locatarilor de la etajul II și de la nivelele superioare s-au autoevacuat. Incendiul a fost stins și urmează stabilirea oficială a cauzei”. În garsoniera care a luat foc locuia o tânără, care s-a speriat când a văzut că iese fum și a fugit.

******

ŞTIRE INIŢIALĂ: Un incendiu, care a degajat foarte mult fum, a izbucnit, într-o garsonieră de la etajul II al blocului turn de la Unic, astăzi, 2 decembrie, în jurul prânzului. Pompierii s-au dus la locul intervenției cu două autospeciale și o ambulanță SMURD, după care au mai cerut, în sprijin, o autospecială.

Locatarii au fost evacuați din cauza fumului, iar o persoană, care suferise atac de panică, a fost transportată la spital. Se pare că incendiul a plecat de la o priză, care a făcut scurtcircuit. Vom reveni cu detalii.

Articolul precedentAccident cu o mașină furată! 4 răniți!
Articolul următorPregătiri pentru Târgul de Crăciun Piatra Neamț
Stiri din Neamt, Bacau, Suceava, Iasi, Botosani, Vaslui. Primul ziar regional din regiunea Nord Est.