0:00

Actualizare: Ursul a apărut iar la Tazlău, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiActualizare: În primă fază, ursul a fugit în pădure, dar a revenit pe la ora 4. A intrat într-o gospodărie și a omorât o oaie. Echipele de intervenție au rămas în zonă, până în această dimineață. „La sosirea echipelor de intervenție, la fața locului acestea au constatat faptul că ursul era fugit în pădure, precum și faptul că a distrus un gard și a omorât o oaie dintr-o gospodarie. Jandarmii împreună cu celelalte forțe participante au staționat în zonă pentru a elimina pericolul posibilei întoarceri a animalului, după care s-au deplasat la Primărie pentru a întocmi procesul verbal de intervenție”, potrivit prefectului Adrian Niță.

****Știre inițială****

Un urs, despre care se crede că este același care a atacat o stupină zilele trecute, a apărut din nou la Tazlău în această seară, 4 mai. Primarul comunei este cel care a dat alerta și în jurul orei 21 a fost trimis un echipaj de jandarmi la fața locului. „Ursul este în grădinile caselor din zona Brusturatu, spre pădure. Este zonă de intravilan. Așteptăm să vină jandarmii. Dar poate ursul se duce în pădure, până atunci. A mai fost un urs care a distrus niște stupi, acum câteva zile”, a declarat primarul Ion Nechita.

Actualizare: Ursul a apărut iar la Tazlău, ZCH NEWS - sursa ta de informațiiAlerta privind pericolul apariției ursului a fost anunțată și de prefectul Adrian Niță la ora 20.50.

Locuitorii din zonă au primit mesaj prin RO ALERT, transmis de ISU Neamț.

Echipajul de jandarmi a fost trimis de la Piatra-Neamț, potrivit celor precizate de Magda Muraru, purtătorul de cuvânt al Jandermieriei Neamț. Animalul ar urma să fie gonit spre pădure, dacă va mai fi găsit când va ajunge echipajul.

C.I.

Articolul precedentCOD GALBEN Furtuni în vestul judeţelor Bacău, Neamţ şi Suceava
Articolul următorȘtire actualizată. VIDEO: Accident grav la Oglinzi – intervine descarcerarea, trafic blocat